Savršena gozba u čast Faberge jaja

Kada bi jaja mogla da se porede sa plemićima, ona bi verovatno izgledala kao Imperial Mosaic jaje, koje je kreirao Faberge…

Ovo jaje dekorisano draguljima, koje je bilo poklon cara Nikole II njegovoj supruzi Aleksandri 1914.godine, bilo je ukrašeno dijamantima, rubinima, smaragdima, topazom, kvarcom, safirima i niskom bisera i velikih dijamanta.

Kao ultimativni omaž ovom jajetu, Ritz London nam sada daje priliku da i mi proživimo magiju, tokom uskršnje gozbe sa tir obroka. Kreirana od strane izvršnog šefa Džona Vilijamsa, sa izborom vina koje je uradio somelijer Đovani Ferlito, raskošna gozvba će sadržati Faberge jaja, isnpirisana Mosaic Egg jajetom, zajedno sa brojnim drugim detaljima. Glavni deo gozbe će biti predstavljen u formi kuvanog jajeta prepelice, koje je delikatno obloženo muslinom jastoga i dekorisano draguljima napravljenim od patlidžana, šunke i šargarepe.

Gozba će u jednom momentu poslužiti maksimalno deset ljudi, a sadržaće i egzotično pripremljenu jagnjetinu sa divljim lukom, šparglom  i dekadentnim musom od lešnika, sa Toscano kremom, u kombinaciji sa najboljim vinima. Pored toga, gosti će dobiti meni ograničenog izdanja koji će potpisati Vilijams i Sara Faberdže, pra-praunuka osnivača istoimene juvelirske kuće. Detalji o ceni ove gozbe još uvek nisu poznati.

Luxury Experience