Za 6.700 dolara možete probati kuglu najskupljeg sladoleda na svetu

Japanski brend Cellato postavio je Ginisov rekord predstavljajući najskuplju porciju sladoleda koja košta neverovatnih 6.700 dolara.

Luksuzni sladoled naziva se „Bjakuja“ i sastoji se od mešavine egzotičnih sastojaka, kao što su beli tartufi, razne vrste sireva, paste od sakea i jestivi zlatni listići. Beli tartufi uzgajani su u Albi u Italiji i oni su „krivi“ što porcija sladoleda od svega 130 ml košta kao polovni automobil. Sladoled je preliven belim tartufima i zlatnim pahuljicama kako bi se dodala elegancija već ekskluzivnom ukusu.

Proizvođač sladoled opisuje kao „poslasticu sa baršunastom podlogom od mleka i najfinijih sireva, sa neodoljivom aromom belog tartufa“.

Luksuzni sladoled se pakuje u glamuroznu crnu kutiju, a servira se uz ručno rađenu kašičicu koju prave Takeuchi zanatlije u Fušimi, tehnikom izrade kojima grade japanske hramove i svetilišta. Nažalost, kašičicu ne možete poneti sa sobom kada pojedete sladoled, jer nije uključena u cenu.

Prema Ginisovim zvaničnicima, kreatoru sladoleda "Bjakuja" bilo je potrebno više od godinu i po dana da kreira savršen ukus. Cellato u budućnosti planira da objavi proizvode sa drugim kombinacijama luksuznih sastojaka, kao što su šampanjac i kavijar.

Luxury Experience