Kada bi internacionalni ulični umetnik Benksi bio slatkiš, on bi bio savršena mešavina čokolade i vanile…
Barem tako misli glavni poslastičar Rosewood Hotela, gde je upravo lansiran popodnevni čaj, koji reinterpretira najuticajnije londonske umetnike od šećera, putera i glazure.
Kao delo glavnog poslastičara Marka Perkinsa, Art Afternoon Tea u luksuznoj Mirror sali ovog hotela je omaž čuvenim modernism umetnicima – Benksiju, Jajoi Kusama, Aleksandru Kalderu, Marku Rotku i Demijenu Hirstu.
Benksija možete odmah prepoznati, čak i u ovoj formi. Čokoladne kocke ispunjene su vanilla kremom, slanom karamelom i čokoladnim musom, a dekorisane su minijaturnom jestivom slikom koja je delo ovog umetnika. Hirst je reinterpretiran kao žele, tart od bele čokolade i Hirst dot.
“Bio sam inspirisan snažnom umetničkom scenom Londona i sjajnim savremenim i tradicionalnim komadima umetnosti koji su predstavljeni u ovom hotelu”, rekao je Perkings. “Ideja je odatle krenula i napredovala do te mere, da sam jako pažljivo morao da odaberem umetničke žanrove i pokrete na koje ću se fokusirati. Ja sam odabrao modern umetnost, jer ona nudi interesantne oblike, boje i dizajne”.
Ove poslastice ponuđene su sa klasičnim čajnim zalogajima poput dimljenog lososa i krem sira, piletine, Le Madru šunke i salate od jaja. Naravno, celu priču prati i čaša izvrsnog R de Ruinart šampanjca.
D.Ć.