NAJSKUPLJA PALAČINKA IKADA

Kako bi proslavili ovogodišnji “Debeli Utorak” na najdekadentniji mogući način, Opus restoran u Mančesteru osmislio je najskupulju palačinku ikada…

“Debeli Utorak” je manifestacija koja je deo Mardi Gras festivala. Ukoliko odete u restoran koji služi palačinke – možete očekivati listu preliva koja je prilično standardna – sirup, voće, džem, puter, sir ili još voća. Za ovu specijalnu najskuplju palačinku korišćeni su skupoceni prelivi od morskih plodova, kao što su Beluga kavijar, škotski jastog, Hulle Verge tartufi i škotske dagnje. Šlag na torti kada govorimo o ovom prestižnom doručku je Dom Perignon Rose Hollandaise sos uz koji je servirana. Što se tiče baze same palačinke, odnosno testa od koga je napravljena, sastojci su isti kao i uvek.

Ideja o najskupljoj palačinki pala je na pamet glavnom kuvaru ovog restorana, Matthew Downes-u, kao rezultat njegovog razmišljanja u slobodno vreme. Za samo 20 minuta, ova palačinka je spremna za serviranje, što je taman dovoljno vremena da popričate o njenoj ceni sa vašim prijateljima. Jedini element koji izdvaja ovu ekstravagantnu i dekadentnu palačinku od običnih je to što se ona servira u formi debljeg trougaonog komada, sa svetlo pink topingom. 

Luxury Experience