Milijarderi gase žeđ najskupljom flašom vode na svetu koja košta 4,6 miliona dolara

Najskuplja flaša vode na svetu košta 4,6 miliona dolara i sigurno će utoliti žeđ samo milijardera.

Iako osnovna životna potreba - kao što je voda - i reč "luksuz" ne bi trebalo da se pojavljuju u istoj rečenici, mi, doduše, živimo u svetu u kome se svašta može dogoditi. Nasuprot zdravom razumu, najskuplja voda na svetu je sadržaj blistavog umetničkog dela i prodaje se za 4,6 miliona dolara.

U principu, voda za svaku bocu Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani dolazi sa tri različita mesta na zemlji: sa izvora na Fidžiju, iz Francuske i sa glečera na Islandu. Sa najčistijom vodom na svetu kao sastojcima, nije iznenađenje što ona košta više od bilo koje vrhunske flaširane vode. Druga karakteristika koja doprinosi njenoj nečuvenoj ceni je sjaj dragocenog sadržaja, koji je posledica 5 mg zlatne prašine od 23 karata pomešane u vodi.

Dodatak zlata čini vodu alkalnijom od normalne vode, što doprinosi ceni s jedne strane i više energije koju nudi u poređenju sa normalnom vodom. Međutim, pored sadržaja, i njen dizajn umnogome doprinosi ceni.

Svaka od staklenih boca od 750 ml prekrivena je čvrstim 24-karatnim zlatom. Boce je dizajnirao poznati dizajner Fernando Altamirano, poznat po svom elegantnom dizajnu čiji se radovi svrstavaju na listu najskupljih na svetu.

Fernando Altamirano je takođe čovek koji je dizajnirao najskuplju bocu konjaka na svetu: onu koja sadrži konjak Dudognon Heritage Henri IV. „Zlatne“ boce za vodu dizajnirane su kao počast preminulom italijanskom umetniku Amedeu Klementeu Modiljaniju i napravljene su od platine sa 6.000 visokokvalitetnih dijamanata. 

Luxury Experience