Macallan i Bentley predstavljaju limitirano izdanje viskija od 50.000 dolara

Više slika

Više slika

Macallan je sklopio partnerstvo sa Bentley brendom kako bi zajedno kreirali limitirano izdanje viskija od 50.000 dolara, koji je predstavljen u jedinstvenoj horizontalnoj flaši...

Prošlo je više od godinu dana otkako je Macallan najavio partnerstvo sa britanskim proizvođačem luksuznih automobila Bentley za limitirani singl malt viski nazvan "Horizon". Stvoren u čast 200. godišnjice brenda Macallan, ovaj viski je najavljen kao prvi horizontalni singl malt viski na svetu. Pa, neobični dekanter koji smo tada videli bio je samo prototip. Nakon skoro 20 meseci čekanja, ove dve kompanije su konačno otkrile pravu stvar, Macallan Horizon, limitirani škotski viski koji je predstavljen u posebnoj horizontalnoj posudi sa jedinstvenim detaljem u formi uvijene trake. Predivna flaša je dizajnirana i izrađena u saradnji sa Bentley Motors brendom.

Spajajući zajedničke interese u inovaciji, zanatstvu i kreativnosti, posuda odaje počast Macallan konceptu Šest stubova inkorporirajući šest materijala, uključujući poseban stakleni kontejner obložen aluminijumskom trakom "precizno izrađenom prema Bentley zahtevima" i smešten u skulpturu od najfinije kože boje kestena. Dalje, reciklirani bakarni ram, hrastov drveni umetak i Bentley furnirana orahova drvena površina upotpunjuju posudu. Šesti i poslednji sastojak je singl malt škotski viski unutar posude, koji je stvoren ekskluzivno za Macallan Horizon.

Kreiran da uhvati esenciju Bentley brenda kroz "kompleksan i hrabar ukus", ekskluzivni viski je stvoren od strane majstora Kirstin Kembel. Da bi stvorili viski, izabrano je šest praznih hrastovih bačvi natopljenih šeri vinom iz rezervi koje sazrevaju na imanju Macallan Estate. Svaka bačva doprinosi svojim karakterom kako bi stvorila "neuporedivi intenzitet ukusa, teksture i prirodne boje".

"Macallan Horizon je najkompleksniji i najvizionarskiji projekat viskija u koji se Macallan ikada upustio, i zahtevao je duboku i stalnu razmenu stručnosti sa timom iz Bentley Motorsa," rekao je Žom Feras, kreativni direktor u kompaniji Macallan. "Naša saradnja sa Bentley brendom i razmena znanja koju smo obavili inspirisala nas je da stvari sagledamo potpuno drugačije. U svetu alkohola, sve je vertikalno, poput naših kotlova i naših boca. Kada smo pogledali horizontalnu ravan koju Bentley grand tureri zauzimaju, razmišljali smo o tome da li i kako bismo mogli prilagoditi ovaj format za viski, koji se konačno mora sipati i uživati."

Adrijan Halmark, predsednik i izvršni direktor Bentley brenda, dodao je: "Proveli smo godine radeći sa Macallan destilerijom kroz naše partnerstvo, posvećujući vreme izradi ovog neverovatnog prvog zajedničkog proizvoda koji predstavlja najbolje od oba brenda. Fokusirani na inovativne materijale koji odražavaju našu orijentaciju ka budućnosti, krajnji rezultat - kako viski, tako i posuda koja ga sadrži - su zadivljujući, i predstavljaju novi standard za dizajn, materijale i kvalitet u ovom prostoru."

Macallan Horizon je limitiran na samo 700 flaša širom sveta, svaka po ceni od 50.000 dolara. To ga čini skupljim od Teslinog Modela 3, ali to nije iznenađenje. Limitirano izdanje viskija je sada dostupno za prodaju u butiku Macallan brenda i kod odabranih prodavaca.

Luxury Experience