Lamborghini proizvodi med koji je teže nabaviti nego Huracan Sterrato

Možda već znate da je Lamborghini počeo kao proizvođač traktora posle Drugog svetskog rata i da je krenuo sa proizvodnjom superautomobila 1963. kako bi se takmičio sa brendom Ferrari.

Trenutno, logotip besnog bika može se naći na mnoštvu različitih stvari, uključujući e-bicikle, Ducati motocikle koji su deo saradnje sa slavnim brendom i nizu drugih proizvoda. Ali, da li ste znali da kultni italijanski brend najpoznatiji po proizvodnji superautomobila takođe pravi med?

Lamborghini već nekoliko godina pravi med kao deo napora da svoje poslovanje učini održivijim. Proizvođač automobila je postavio pčelinjak u svom Lamborghini parku još 2016. sa oko 600.000 pčela, koje svake godine proizvedu oko 430 kg meda.

U slučaju da razmišljate o kupovini tegle najukusnijeg Lamborghini proizvoda, moramo vam reći da je teže nabaviti teglicu meda nego najređi Lamborghini superautomobil. Lamborghini med nije dostupan za prodaju i daje se samo zaposlenima u kompaniji kao božićni poklon.

Lamborghini nije jedini proizvođač automobila koji pravi svoj med. U stvari, dosta vrhunskih proizvođača automobila ima svoje pčelinjake i proizvodi med.

Porche je pre nekoliko godina postavio pčelinjak sa otprilike 1,5 miliona pčela koje su proizvele 900 kg za godinu dana i koji se se prodavao u fabričkoj radnji brenda. Bentley i Rolls-Royce takođe imaju sopstvena postrojenja za pravljenje meda koja su jednako vrhunska kao i njihova luksuzna vozila.

Luxury Experience