Johnnie Walker predstavlja specijalno izdanje sa cenom od 20.000 dolara

Neki ljudi su jednostavno sasvim posvećeni svojim poslovima, a savršeni primer toga je Džim Beveridž…

On je skoro navršio četrdeset godina rada, sa izuzetnim znanjem i posvećenošću viskiju. Upravo sa tim na umu, Johnnie Walker brend je želeo da kreira specijalno izdanje, nazvano Master’s Ruby Reserve.

Napravljeno od nekih od najfinijih viskija iz Johnnie Walker rezervi, ovo ekskluzivno piće predstavlja amalgamaciju viskija iz Cambusa, Carsebridgea i Pittyvaicha, uz zrele ekspresije Royal Lochnagar, Glendullan i Cragganmore, što je dalje obogaćeno notama Talisker i Port Elen sortama. Komentarišući, novi viski, Džim je izjavio: “Svaki viski koji je ušao u proizvodnju ove nove ekspresije, zauzima posebno mesto u mom srcu. Radio sam u svim ovim destilerijama tokom raznih etapa moje karijere, a njihovi ukusi i mirisi me asociraju na srećna vremena koja sam proveo u Johnnie Walker brendu”.

Pića koja su korišćena za izradu Ruby Reserve izdanja stara su makar četrdeset godina, dok je viski koji je tako nastao spakovan u ručno izrađeni zlatno crveni Baccarat decanter od kristala. Ekskluzivno izdanje ograničeno je na samo 398 flaša, pri čemu će svaka od njih koštati 20.000 dolara.