Jack Daniel's lansira svoj prvi američki single malt viski

Nije iznenađujuće da su glavni brendovi viskija čekali da američka kategorija single malt bude zvanično priznata.

Jack Daniel's je upravo najavio lansiranje novog single malt viskija završenog u bačvama od šerija. Dugačak naziv „Jack Daniel's Twice Barreled Special Release American Single Malt Finished in Oloroso Sherry Casks“ u potpunosti opisuje novi viski. Single malt viski napravljen je od 100% sladnog ječma u destilatu, koji zatim odležava najmanje četiri godine u novim bačvama od američkog hrasta, a zatim još dve godine sazreva u španskim Oloroso šeri bačvama iz Antonio Paez Lobato Cooperage.

Kao i ostali viskiji napravljeni od strane kompanije Jack Daniel's, single malt je prošao proces filtriranja uglja pre nego što je stigao u burad, takođe poznat kao proces Lincoln County. Konačno, novo alkoholno piće se zatvara u bure, a sadržaj alkohola varira od 53% do 53,9% u zavisnosti od flaše.

„Serija specijalnih izdanja ističe našu kontinuiranu inovaciju i izuzetne viskije iz destilerije Jack Daniel's. Uzbuđen sam što mogu da podelim ovo izdanje jer je naš tim krenuo da kreira američki single malt koji ima identitet Džeka Danijela“, rekao je Kris Flečer, glavni blender kompanije.

"Kombinacija starenja u hrastovim bačvama i završne obrade u bačvama šerija stvara neverovatnu složenost i pruža potpuno i sofisticirano iskustvo viskija. Nikada nismo pravili ovakav viski i jedva čekamo da ga podelimo sa našim prijateljima“, dodao je on.

Po ukusu, ovo je veoma interesantan viski sa potpuno drugačijim karakterom od bilo čega što je Jack Daniel's predstavio u prošlosti. Nema ništa zajedničko sa Old No. 7, što ima smisla s obzirom na potpuno drugačiji recept i produženi period završne obrade. Možda ćete prepoznati nagoveštaj banane i čokolade slične onima u običnom Jack viskiju, verovatno zbog upotrebe istog soja kvasca. Ovu čokoladnu notu okružuju note kiselog tanina, mladog drveta i grozdova zrele crvene, plave i crne maline. Na kraju je dodata tamna čokolada, malo slada i dodir pečenih espreso zrna. Ipak, vrhunac svega je finiš šerija.

Novo specijalno izdanje American Single Malt biće dostupno ovog meseca u manjim flašama od 700 ml umesto 750 ml. Za više informacija možete posetiti sajt brenda Jack Daniel's.

Luxury Experience