Hennessy slavi lunarnu Novu godinu u saradnji sa slavnim kineskim umetnikom

Brend konjaka Hennessy dočekuje Godinu zmaja kolekcijom ograničenog izdanja koju je dizajnirao kineski umetnik Jang Jongliang.

Hennessy otkriva zadivljujuću kolekciju povodom proslave Godine zmaja koja crpi inspiraciju iz „Zmajeve Odiseje“ – digitalnog umetničkog dela koji je kreirao kineski umetnik Jang Jongliang. Jedinstveno umetničko delo neprimetno spaja tradicionalnu kinesku umetnost sa najsavremenijom digitalnom tehnologijom, oživljavajući očaravajući ples metalnih zmajeva koji simbolizuju pokret, energiju i vatreni duh zmaja.

Jang Jongliang, čuveni umetnik sa korenima u živopisnom vodenom gradu u Velikom Šangaju, oslanja se na svoju tradicionalnu kinesku obuku pejzažnog slikarstva i kasnije prihvata digitalnu i trodimenzionalnu umetnost tokom studija u centralnom Šangaju. Njegovo jedinstveno putovanje kroz umetničke tehnike i dinamična urbana transformacija Šangaja oko njega spajaju se u „Zmajevu odiseju“, remek delo koje povezuje bogatu prošlost tradicionalnih zmajeva sa neograničenim mogućnostima budućnosti.

Pažnja posvećena detaljima u njegovim umetničkim delima nije ništa drugo do izuzetna. Metalni zmajevi, koji plešu usred talasa, pokazuju trodimenzionalni kvalitet koji ne samo da hvata suštinu pokreta, već i naglašava teksturu kože i zuba zmaja. Svaka flaša u ovoj ograničenoj kolekciji ima pažljivo odabranu boju – crvenu za radost i sreću, i zlatnu za prosperitet – koja odražava težnje i pozitivnu energiju nove godine.

Inspirisana osnažujućom krilaticom kampanje Hennessy, „zajedno smo nezaustavljivi“, kolekcija ograničenog izdanja služi kao vizuelna manifestacija jedinstva i slavlja. Svaka flaša tri vrhunska konjaka VSOP, XO i Paradis nudi jedinstveno iskustvo, bilo kao svečani poklon, kućni dekor ili pratilac za doček Nove godine sa prijateljima i porodicom.

Hennessy VSOP se preporučuje se u čistoj varijanti ali je takođe i odličan kao glavni sastojak koktela. U boji mahagonija, očaraće vas notama kremaste vanile, sa voćnim aromama i blagom aromom cimeta, karanfilića, meda i kandiranog voća. Hennessy XO konjak probudiće vaša čula i odvesti vas na daleko putovanje u svetu aroma i ukusa. XO konjak karakterišu voćni i pomalo cvetni ukusi sa aromom crnog bibera, kakao u prahu, hrasta i pomorandže. U međuvremenu, Paradis, svojim gracioznim, svilenkastim karakterom i bogatom bakarnom bojom, pleni cvetnim notama jasmina, delikatnim notama cimeta i egzotičnog voća.

Dodajući dodatni sloj ekskluzivnosti, Hennessy Paradis 2024 ograničeno izdanje sadrži samo 485 numerisanih jedinica. Smešten u pedantnoj ručno izrađenoj porcelanskoj flaši, ovo remek-delo je svedočanstvo zanatskog umeća Bernardauda, porodične kompanije sa 160-godišnjim nasleđem u izradi porcelana.

Preciznost, kvalitet i izvrsnost prikazani u svakoj flaši odražavaju bogato nasleđe koje se prenosi kroz generacije.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience