Hennessy odaje počast tradiciji lansiranjem Master Blender’s Selection No 5

Hennessy najavljuje lansiranje svog najnovijeg konjaka ograničenog izdanja Master Blender’s Selection No 5.

Ovo novo izdanje predstavlja fuziju zanatstva, tradicije i inovacije, koju je pažljivo pripremio Hennessy Master Blender Reno Filliju de Žiron. Kao majstor 8. generacije, Reno prenosi nasleđe izuzetnosti koje je nasledio od svog cenjenog ujaka. Kolekcija Master Blender’s Selection se često smatra skrivenim draguljem u Hennessy asortimanu, koji sadrži jedinstvene mešavine koje se nikada neće ponoviti. Od debitovanja Master Blender's Selection No 1, 2016. godine, lansirane su samo četiri mešavine male serije, a broj 4 je debitovao 2021. Najnoviji dodatak, Master Blender's Selection No 5, je proslava posvećenosti i veštine 18 izuzetnih destilatora, od kojih svaki doprinosi karakterističnim aromama odabranih eaux-de-vie koje je odabrao Reno zbog svojih neuporedivih kvaliteta.

„Želeo sam da odam počast zanatlijama iza kulisa – ekskluzivnim Hennessy destilerima koji su stručnjaci i dele sa nama, iz godine u godinu, prvoklasne eaux-de-vie koji su izuzetni po svojoj čistoći, finoći i potencijalu. Neki su sa nama skoro otkako je brend osnovan pre više od 200 godina. Obično je potrebno mnogo godina obuke između generacija da bi sin ili ćerka sadašnjeg destilatora preuzeli dužnost. Sa ovim budućim generacijama nastavićemo da rastemo i nudimo konjake ukorenjene u našem teroaru, ali duboko savremene prirode.”

Master Blender’s Selection No 5 uključuje pedantan proces selekcije eaux-de-vie, nakon čega sledi period sazrevanja od najmanje sedam godina u buradima od francuskog hrasta. Ovaj proces daje konjaku bogatu aromatičnu složenost. Reno je stručno odabrao i mešao različite eaux-de-vie iz 18 jedinstvenih porodica destilera, kombinujući njihove karakteristične osobine kako bi stvorio izvanredan konjak. Rezultat je sofisticirana aroma sa notama začina i kandirane pomorandže, dok je nepce glatko sa primesama kakaoa, slatkih začina i kreme. Završnica otkriva note laganog duvana i kandirane narandže.  Važno je napomenuti da je Master Blender's Selection jedini Hennessy konjak flaširan sa 43% ABV.

„Biti Master Blender 8. generacije je ogromna čast, i osećam se privilegovanim da nastavim zanat koji mi je preneo moj ujak“, zaključuje Reno. „Sa izborom Master Blender’s Selection No 5, odlučio sam se za inovativan pristup mešanju proizvedenom u jednoj seriji koja se nikada neće ponoviti. Ovo ograničeno izdanje je proslava duha saradnje i stručnosti u svetu konjaka.”

Master Blender’s Selection No 5 dostupan je u ograničenim količinama isključivo u flašama od 750 ml.

Luxury Experience