Golden Boy - najskuplji burger sveta sa neverovatnom cenom

Ukoliko ste gurman koji posebno voli burgere, ova ponuda je prava stvar za vas…

Kako bi zadovoljio izbirljivo čulo ukusa dekadentnih ljubitelja gastronomije, Robert Jan de Vin, vlasnik holandskog restorana De Daltons, upravo je predstavio najluksuzniji burger sveta, nazvan Golden Boy.

On je skoro oteo krunu od Outlaw grill burgera od 325 kilograma, i proglašen je za najskuplji burger sveta od strane Ginisove knjige svetskih rekora. Golden Boy dolazi sa punim ukusom i izobiljem sastojaka.

Pravi se od Wagyu A5 prsa, rebara, krabe kuvane u belom vinu, sa prstenovima crnog luka koja su marinirana u Dom Perignonu, Joselito vintage šunkom, belim tartufima, Beluga kavijarom, dimljenim šafranom, majonezom koji je pripremljen sa pačjim jajima i lepinjom koja je poprskana Dom Perignon šampanjcem.

Burger je dalje začinjen sosom za roštilj koji je napravljen od Kopi Luwak kafe i Macallan Single Malt Whiskey Rare Cask, čedar sirom sa tartufima, specijalno uzgojenim paradajizom i krastavcem koji je ukiseljen mačom i viski dimom.

Dostupan u holandskom restoranu De Daltons, koji se nalazi u malom gradu Vurtuizen na 40 minuta od Amsterdama, Golden Boy će vas koštati 5.911 dolara! Da li vredi svake pare? Procenite sami.