Glenturret lansira novu saradnju sa brendom Lalique

Definitivno je vreme za zdravicu kada jedan od najboljih viskija iz singl malt serije dolazi u neverovatnom pakovanju...

Pored kvalitentog pića i njegove neverovatne ambalaže, ljubitelji ovog pića jednostavno neće moći da odluče šta im se više sviđa i šta je bolje. Ograničena singl malt serija dolazi iz kompanije The Glenturret, najstarije škotske destilerije i nazvana je Glenturret Provenance. Praćena je ponovnim lansiranjem Glenturret by Lalique serije ovog brenda, dok se u 320 dekantera nalazi 33 godine star Glenturret viski, praćen predivnim francuskim kristalom, dizajniranim rukama Mark Larminauksa, umetničkog i kreativnog direktora kompanije Lalique.

Filozofija ove destilerije je potpuno očuvana i oplemenjuje svet viskija svojom Glenturret Trinity kolekcijom, sastavljenom od Provenance, Prowess i Passion linija, proslavljenih u dekadentnom maniru, za koji je podjednako zaslužna nezaboravna kreacija i kvalitet brenda Lalique.

Zaista unikatna linija viskija za koju je zaslužan proizvođač Bob Dalgarno, dolazi kao predivna aura finom završnom radu brenda Lalique i njegovim dekanterima. Piće je točeno iz buradi napunjenih davne 1987. godine, četvrtog decembra 2020., proslavljajući 33 kruga oko sunca tokom kojih traje ova predivna saradnja između ova dva prefinjena brenda.

Kako kreativni direktor kompanije Lalique objašnjava: “Najviši mogući nivo jedva da predstavlja početnu tačku brenda Glenturret. Polja koja se nežno njišu na laganom povetarcu, okupana jutarnjim svetlom zaista predstavljaju neverovatan prizor, ali ujedno i inspiraciju za naše dekantere. Sve ovo predstavljeno je putem svetlucavih čistina i mlečnih finiša motiva, ručno ugraviranim u kristal od strane majstora kompanije Lalique”.

Ograničena luksuzna serija dekantera Glenturret Provenance linije, dostupna je od ovog četvrtog decembra na brendovom sajtu, po ceni od 13.200 dolara.