Glenmorangie predstavlja novi specijalni viski

Private Edition serija Glenmorangie retkih singl malt viskija skoro je dobila svog desetog člana, a u pitanju je Glenmorangie Allta.

U pitanju je prvi viski ovog brenda koji je napravljen sa divljim kvascem iz čuvenog Cadboll hmelja u Highlands destileriji. Kao ključni sastojak škotskog viskija, ovaj kvasac zauzima posebno mesto u proizvodnji.

Upravo to je želeo da otkrijte Bil Lumsden, direktor destilacije ovog brenda. Divlji kvasac koji raste na Cadboll hmelju nije bio identifikovan ranije, a u kombinaciji sa hmeljom, kreirao je mirisni viski. Na taj način je nastao vrhunski primerak, Glenmorangie Allta.

Novi viski takođe obeležava desetu godišnjicu Glenmorangie Private Edition kolekcije, a to čini bogatim ukusom vanile, slatkog čilija i sirupa pomorandže, sa daškom biskvita, hleba i cvetnih nota. Zvuči kao interesantna mešavina, zar ne?

Allta, u prevodu sa škotskog gelskog jezika znači divlje, što je definitivno pogodno ime za ovaj viski, koji je sazrevao u burbon buradi, zbog koje je dobio čitav spektar ukusa i karaktera.

Luxury Experience