Glenmorangie viski susreće se sa botaničkom umetnošću Azume Makoto

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GLENMORANGIE (@glenmorangie)

Glenmorangie je predstavio izuzetno retko i ograničeno izdanje viskija: Glenmorangie Dr Bill Lumsden x Azuma Makoto 23 Years Old.

Ova izuzetna kreacija proizilazi iz zajedničke strasti prema prirodi između direktora za kreiranje viskija brenda Glenmorangie, dr. Bila Lumsdena, i renomiranog japanskog botaničkog umetnika, Azume Makoto.

Ova jedinstvena saradnja počela je u destileriji Highland, gde su dr Bil i Azuma našli inspiraciju u lepoti okoline koja oduzima dah. Njihova kolektivna vizija bila je da naprave jedinstveni slad koji otelotvoruje suštinu prirode u njenom najčistijem obliku. Dr Bil je pedantno razvio bogat i blag viski, koji je prvobitno sazrevao u burbon bačvama, a zatim je završio u hrastovim bačvama u kojima je prethodno bilo belo vino Chardonnay iz Burgundije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GLENMORANGIE (@glenmorangie)

U svom studiju u Tokiju, Azuma Makoto je crpio inspiraciju iz ukusa viskija da stvori složeno botaničko delo pod nazivom „Shinra Bansho“, koje slavi postojanje svih stvari u univerzumu. Ovo zapanjujuće remek-delo krasi pakovanje ovog ograničenog izdanja viskija, čineći ga pravim kolekcionarskim predmetom.

Razmišljajući o saradnji, dr Bil je izrazio svoje oduševljenje, rekavši: „Naša saradnja sa Azuma Makoto je proslava čuda prirode. Uključujući naš prvi viski finiširan u Chardonnay bačvama u Burgundiji, ovaj 23-godišnji single malt inkapsulira prirodu u svim njenim oblicima, kroz note limuna, poširanih krušaka i kakao praha na slojevima hrastova i zemljanih tonova šumskog tla. Zadivljujuća skulptura, prikazana na pakovanju viskija, evocira mirise i elementarne dubine ovog izuzetno retkog viskija koji je dar same prirode.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GLENMORANGIE (@glenmorangie)

Glenmorangie Dr Bill Lumsden x Azuma Makoto 23 Years Old viski nudi bogat, opojan i mirisan profil. Prilikom otvaranja, dočekuje vas nalet voća, uključujući breskvu, ananas i šljivu, praćen ukusnim notama zapaljene hrastove kore, pečenog kestena i kiselog testa, sa primesama vlažnog šumskog tla. Dodavanje vode oslobađa biljne i cvetne note, sa primesama mirisnog tamjana, aromatičnih orhideja, pa čak i vinskih nagoveštaja grožđa. Ukus je dugotrajan i blag, sa šapatom eukaliptusa, limuna i hrasta.

Kada mso već kod ukusa, ovaj viski je bogat, sladak i voćan, sa skoro voštanim osećajem u ustima. Predstavlja arome balzama od limuna, saća i poširanih krušaka, posipane kakao prahom, praćene nežnim drvenim i balzamičnim notama.

Luxury Experience