Da li ste za hamburger od 1.000 evra?

Grand Hyatt Tokyo hotel predstavio nam je novi kulinarski specijalitet, koji nije za one sa slabim srcem…

Kuvari Oak Door restorana kreirali su specijalni recept u čast krunisanog princa Naruhita, pred njegovo krunisanje – u pitanju je masivni hamburger od wagyu govedine. Ali, to naravno nije običan hamburger, već je finiširan lepinjom koja je ukrašena zlatom, a košta neverovatnih 100.000 jena, odnosno oko 1.000 evra.

Jedan zalogaj ovog hamburgera daće vam priliku da okusite sve njegove skupocene sastojke, uključujući guščju paštetu i crne tartufe, koji svakako doprinose neverovatno visokog ceni.

Prigodno nazvan Golden Giant Burger, svaki od ovih specijaliteta širok je 25 cm, a visok petnaest, dok je težina svakog tri kilograma. Oak Door restoran preporučuje da jedna porcija bude podeljena između šest do osam osoba, koje će pritom moći da uživaju i u vinu.

Ako se kojim slučajem nađete u Tokiju od 1. aprila do 30. juna, preporučujemo vam da probate ovo jelo, koje proslavlja 248. imperijalnu eru Japana.

 

Luxury Experience