Ultra-retki zlatni Patek Philippe sat mogao bi da obori sve rekorde na predstojećoj aukciji

Ovaj fantastični časovnik će biti vodeća ponuda aukcijske kuće Phillips, koja će se u novembru održati u Hong Kongu...

U pitanju je časovnik koji se smatra svetim gralom među vrhunskim kolekcionarima, i to sa dobrim razlogom. Sat je predstavljen 1951. godine kao naslednik revolucionarne reference 1518. Ovaj model poseduje svu složenu mehaniku i eleganciju svog prethodnika, uz dodatak novog kućišta, inspirisanog industrijskom estetikom pedesetih godina. 

Tokom 35-godišnje proizvodnje modela, Patek Philippe je kreirao 349 primeraka i napravio četiri odvojena, ali skoro identična modela koje kolekcionari nazivaju „serijom“. Ovaj konkretan sat od žutog zlata je iz najpoželjnije prve serije koja je proizvedena 1953. Sat je bio u privatnom vlasništvu u poslednjih 25 godina i poslednji put je viđen u javnosti na aukciji 1997. godine.

Aukcijska kuća kaže da je sat očuvan i da je u istom stanju u kakvom je poslednji put ponuđen. Takođe dolazi sa zvaničnim papirima švajcarskog časovničara koji potvrđuju datum proizvodnje i datum prodaje 1. oktobra 1956. Phillips očekuje da će sat biti prodat po ceni u rasponu od milion do dva miliona dolara.

Naravno, ovaj časovnik će biti u dobrom društvu na aukciju u Hong Kongu. Aukcija uključuje niz veoma važnih časovnika industrijskih moćnika, kao što su Rolex, Audemars Piguet, Philippe Dufour, Roger Smith, F. P. Journe i Cartier, da spomenemo samo neke, dok će u ponudi biti i niz drugih značajnih modela Patek Philippe brenda.

Aukcija satova u Hong Kongu će se održati 28. i 29. novembra. Počevši od 30. septembra, najzanimljiviji komadi kolekcije krenuće na svetsku turneju posećujući Njujork, Hong Kong, Bangkok, Singapur, London, Tajčung, Tajpej i Ženevu.

Luxury Experience