Sve se vraća, sve se plaća: poštena čistačica vratila Rolex švajcarskom milioneru

Više slika

Više slika

Neverovatno srećan švajcarski milioner dobio je natrag svoj Rolex Daytona od 80,000 dolara zahvaljujući izuzetno poštenoj čistačici koja je pronašla sat u toaletu prepunog bara u Pataji

Krađa luksuznih satova postala je toliko velika pretnja širom sveta da vlasnici retkih i skupih časovnika sve više prestaju da nose svoje cenjene komade na prepunim mestima. Skoro svaki dan se susrećemo sa barem jednim incidentom krađe skupocenih satova. Međutim, za promenu, naišli smo na vest iz jugoistočne Azije koja uključuje veoma poželjan Rolex, i koja je završila dobro za vlasnika. Švajcarski turista u Tajlandu doživeo je najveći šok kada je shvatio da je zaboravio svoj Rolex Daytona od 80,000 dolara u toaletu prepunog paba u Pataji. Svi znamo koliko su male šanse da pronađemo izgubljeni Rolex u takvoj situaciji. Ali, čudesno, turista je ponovo ujedinjen sa svojim zlatnim Rolexom zahvaljujući 75-godišnjoj čistačici u pabu koja je pronašla sat na vrhu umivaonika u toaletu.

Incident se dogodio u jednom od najpopularnijih party mesta u Pataji, prema izveštaju Wochenblitz. „Bio je to trenutak šoka kada sam shvatio da moj sat više nije na mom zglobu,“ priznao je švajcarski turista, koji je ostao anoniman. „Ali zahvaljujući neverovatnom poštenju ove žene, moj gubitak se pretvorio u pravi trenutak sreće.“

75-godišnja čistačica, koja radi u baru već mnogo godina, opisala je trenutak kada je naišla na izuzetno vredan sat: „Videla sam sjajni Rolex kako leži na umivaoniku i odmah sam znala da ga je neko zaboravio. Bila sam odlučna da ga vratim.“ Bez iznenađenja, turista je bio presrećan kada mu je Rolex vraćen. Navodno je čak dao velikodušnu nagradu poštenoj čistačici kao znak zahvalnosti.

Sat koji je švajcarski turista skoro izgubio smatra se jednim od najpopularnijih modela legendarnog brenda. Izrađen je od čistog 18k zlata i uparen sa dubokim „trkački zelenim“ brojčanikom naglašenim zlatnim kazaljkama i markerima sati. Unutar kućišta se nalazi Rolex kalibar 4130 automatski hronograf koji nudi oko 72 sata rezerve snage.

Potražnja za ovim posebnim satom je toliko velika da cene na sekundarnom tržištu lako mogu premašiti 80,000 dolara. Ovaj model takođe ima listu čekanja od godinu dana i nudi se samo premium Rolex kupcima.

Luxury Experience