Richard Mille predstavio dve nove koloritne verzije RM65-01 Split Seconds hronografa

Više slika

Više slika

Baš na vreme za leto, Richard Mille je predstavio dve nove šarene verzije svog najkompleksnijeg sata, RM65-01 Split Seconds Chronograph...

Novi pastelno plavi Quartz TPT i tamno žuti Quartz TPT modeli unose živopisne boje u paletu kolekcije. Možda se sećate da je proizvođač satova prošle godine predstavio sivu Quartz TPT varijantu ovog visoko-kompleksnog sata, koja je dodala laganiji, svežiji izgled estetici. Evocirajući nijanse azurnog neba i tople tonove sunca, dva nova izdanja donose energičan i šaren zaokret RM65-01 liniji.

Njihovo Quartz TPT kućište se sastoji od stotina slojeva kvarcnih i karbonskih vlakana, sa slojevima silicijuma između njih. Vlakna su poravnata u slojevima ne debljim od 45 mikrona i zasićena smolom razvijenom posebno za Richard Mille. Slojevi se slažu koristeći automatski sistem za pozicioniranje koji menja orijentaciju vlakna između svakog sloja za 45 stepeni. Zatim se zagrevaju na 120 stepeni Celzijusa i izlažu pritisku od 6 bara pre nego što se obrađuju na CNC mašini u fabrici Richard Mille. Rezultirajući materijal je ultralagan i izuzetno izdržljiv.

Unutar kućišta nalazi se najkompleksniji automatski mehanizam koji je razvio i proizveo Richard Mille brend koji je proveo 5 godina razvijajući ovaj sat. Mehanizam koji pokreće nove časovnike je kalibar RMAC4, visokofrekventni automatski split-seconds hronograf mehanizam koji pomera granice časovničarstva i nudi impresivnu rezervu snage od 60 sati. Šestostepena opruga osigurava optimizovano simultano kretanje, maksimalno zaključavanje funkcija i veću trajnost podešavanja. Tamno žuta Quartz TPT verzija je ograničena na samo 120 primeraka, dok cene počinju od 380,000 USD.

Luxury Experience