Zašto Melinda Gejts tuži svog bivšeg supruga

Kada su vaši roditelji jedni od najbogatijih ljudi na svetu, čije je bogatstvo procenjeno na više od 124 milijarde dolara i uključuje imovine poput različitih imanja, akcija brojnih kompanija i retkih artefakata, verovatno imate malo povoda za brigu…

Ipak, to nije slučaj kada se radi o deci Bila i Melinde Gejts – Dženifer, Roriju i Fibi. Oni su članovi jedne od najbogatijih porodica na svetu, ali su odgojeni na neverovatno skroman način. Moćni par se pobrinuo da sa decom deli kućne poslove i pere sudove skoro svake večeri, što je praktično bio deo njihove tradicije. Ujedno, ta jednostavnost se prelila na sledeće – deca Gejtsovih će dobiti minijaturni deo njegovog bogatstva u budućnosti, tačnije, po “samo” deset miliona dolara.

Kada malo bolje razmislimo, to nasledstvo predstavlja 0.008 procenata ukupnog bogatstva njihovih roditelja, pa bi neki rekli da bi bolje bilo da su ih se odrekli. Ipak, po svemu sudeći, razvod koji je u naslovima brojnih medija promenio je način razmišljanja Melinde Gejts, koja sada ponovo razmatra ovu odluku. Zapravo, prema nekim navodima, Melinda će od svog bivšeg supruga tražiti da poveća nasledstvo svoje troje dece, a u tu priču je uključila najbolje advocate iz tog polja.

Brakorazvodni advokat slavnih, Harijet Njuman Koen, komentarisala je predstojeću promenu: “Bil Gejts je sa ponosom objavio čitavom svetu da će svakom od svoje troje dece dati samo 10 miliona dolara kao nasledstvo, dok će ostatak milijarderske imperije otići u humanitarne svrhe. Sada, kada Melinda ima kontrolu u svojim rukama, ona će verovatno želeti da poveća tu cifru, jer se možda sa njom od samog starta nije složila”.

Melinda nije tražila alimentaciju od svog supruga, ali je zahtevala sudski datum u aprilu iduće godine. Ipak, veća je verovatnoća da će razvod biti rešen nagodbom bez suđenja, te da će nasledstvo njene dece biti promenjeno, bez mnogo buke oko toga.