Vrednost kriptovalute neverovatno skočila zbog psa Elona Maska

Milijarder Elon Mask svakako ima veliki uticaj na čitav svet, a posebno na tržište kriptovaluta, u šta smo se nekoliko puta uverili…

CEO kompanije Tesla redovno izaziva velike promene u vrednostima nekih od najvećih kriptovaluta na svetu, samo jednim svojim Tweetom. Nešto sasvim jednostavno poput emotikona slomljenog srca sa Linkin Park memeom kao rezultat imalo je pad vrednosti Bitkoina od 4 % u junu, jer je Tweet koji je Elon objavio imao i Bitkoin haštag. Ipak, histerija je po svemu sudeći dostigla novi nivo, kada je osnivač SpaceX objavio sliku svog novog psića, što je dovelo do neverovatnog rasta u vrednosti do sada nepoznate kriptovalute od čak 1.000 % u poslednja 24 sata.

Elon je podelio fotografiju šteneta Šiba Inu koje mirno spava na podu, sa opisom “Floki je stigao”. Fanovi slavnog milijardera su to shvatili kao opskurnu poruku podrške Floki kriptovaluti. Ipak, Elon skoro pa redovno objavljuje kriptične Tweetove i dodatno raspaljuje vatru na tržištu kriptovaluta, ali je ovo ludo, čak i po njegovim standardima. Kriptovaluta po imenu Shiba Floki izašla je kao pobednik zbog ovog Tweeta. Prema CoinMarket Cap, cena Shiba Floki valute skočila je za 1.000 procenata, dok su druge, poput Floki Coin, Floki Inu i Floki Shiba skočili za 250, 60 i 25 %.

Ukoliko ste pratili tržište kriptovaluta i Elona Maska u proteklih osam meseci, sigurno ste svesni da je kriptovaluta Dogecoin postala omiljena među investitorima, nakon što je Elon podelio jedan Tweet kojim ju je podržao. Nakon najnovije objave na ovoj društvenoj mreži, zvanični Twitter nalog Dogecoina odgovorio je: “Gospodine Mask, samo želim da znate da vaš pas lični na maleno zrno graška. Hvala. To je sve”.

Kako se ispostavilo, nisu svi srećni neverovatnim uticajem Elona na kripto tržište, pa mnogi investitori javno izražavaju svoje brige. Pre nekoliko meseci, kriptovaluta nazvana StopElon je lansirana kako bi zaustavila neodgovornu manipulaciju tržištem, ali po svemu sudeći, nisu mnogo toga postigli.