U novoj rundi sankcija SAD traže spektakularnu Alfa Nero jahtu vrednu 120 miliona

Na američkoj listi sankcija nedavno je došlo do nekih akcija zbog nove runde sankcija usmerenih na elitu povezanu sa Kremljom. Ovog puta na listi koju je objavilo Ministarstvo finansija SAD ističe se veoma važno ime - Andrej Gurjev zajedno sa njegovom superjahtom od čelika i aluminijuma Alfa Nero.

Andrej Gurjev je poznati saradnik predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina i ranije je bio u Vladi Ruske Federacije. Andreja Gurijeva ranije su sankcionisale Australija, Kanada, Evropska unija, Švajcarska, Ujedinjeno Kraljevstvo, a sada i Stejt department SAD, poslednji ekser u kovčegu.

Superjahtu Alfa Nero, koja plovi pod zastavom Kajmanskih ostrva, Gurjev je kupio za 120 miliona dolara 2014. godine. Veličanstvena Alfa Nero isključila je transpondere kako bi se zaštititla od praćenja, kršeći međunarodne pomorske smernice. Kao i drugi ruski oligarsi, Gurjev je takođe dao sve od sebe da spase svoju jahtu upuštajući se u „nestanke“ koje su uspešno izveli od marta, ali je ova igra mačke i miša sada završena.

Superjahta je ostala u mraku na Karibima. U martu, pomorski saobraćaj je prijavio da je Alfa Nero van dometa, dokazujući da su njeni lokacijski transponderi isključeni. Od početka invazije na Ukrajinu, Gurjev je imao teškoće da održava svoju luksuznu jahtu, plaća posadu i osoblje od kada su sankcije stupile na snagu, a Alfa Nero ostaje usidrena i nepomična na Antigvi.

Neverovatne karakteristike motorne jahte Alfa Nero

Jahta vredna 120 miliona je delo holandskog brodogradilišta Oceanco, a dizajnirali su je Nuvolari & Lenard sa zadivljujućim enterijerom Alberta Pinta. Alfa Nero može da primi dvanaest gostiju u šest kabina na četiri palube. Enterijer se razmeće nautičkom temom sa sporadičnim elementima pop-arta.

Zapanjujući infinity bazen je remek-delo koje se udvostručuje kao plesni podijum ili heliodrom koristeći hidraulični sistem. Luksuzna jahta uključuje tri odvojene trpezarije, plesnu salu, teretanu, kozmetički salon, spa centar, stakleni lift sa pristupom na sve četiri palube i klub na plaži.

Luxury Experience