Osnivač kompanije Netflix kupio najveće skijalište u Severnoj Americi

Rid Hejstings, milijarder i osnivač kompanije Netflix, možda je otišao u penziju, okrenuvši leđa tehnologiji, ali nastavlja sa investicijama. Powder Mountain u Juti, najveće skijalište u Severnoj Americi, je njegova najnovija akvizicija.

Odlazeći sa mesta generalnog direktora Netfliksa u januaru 2023, milijarder Rid Hejstings, izgleda da je zauvek ostavio celu tehnološku industriju, jer je njegova sledeća investicija najveće skijalište u Severnoj Americi.

Pošto je kupio manjinski udeo skijališta Powder Mountain u Juti već u aprilu, Hejstings navodno drži većinski udeo od 6. septembra, uloživši dodatnih 100 miliona dolara.

Powder Mountain je najveće skijalište u Severnoj Americi. Odmaralište se nalazi iznad doline Ogden u severnoj Juti i prostire se na 8.464 hektara, ima 54 staze, devet žičara i dva velika parka. U godini koja se može smatrati zadovoljavajućom po snežnim padavinama, njene padine su pokrivene sa više od 1,2 metra snega.

Još jedna prednost je što se nalazi oko sat vremena severno od međunarodnog aerodroma, a ne u nekom udaljenom i nepristupačnom području. Konačno, zbog politike ograničavanja, dnevnih karata i godišnjih članarina, čini se da je skijalište privuklo bogate skijaše, jer obećava uživanje u skijanju sa manje ljudi na stazama.

Prethodni vlasnici Powder Mountain skijališta bili su osnivači Summit Series, koji su kupili odmaralište za 40 miliona dolara 2013. godine sa namerom da ga pretvore u ekološki skijaški centar za bogate. Plan je predviđao izgradnju sela od 500 kuća na nadmorskoj visini od 2.700 metara, zajedno sa raznim naučnim, medicinskim i obrazovnim objektima. Međutim, tokom razvoja projekat je naišao na razne poteškoće i Hejstings, koji je već bio vlasnik jedne od kuća, odlučio je da učestvuje ulaganjem u projekat.

"Ovo je ulaganje u ono što verujemo da je vrhunsko iskustvo za skijaše“, rekao je Hejstings. „Moja supruga, Peti, i ja volimo ovo mesto. Volimo sneg koji se širi po njegovim padinama, prostranstvo terena i volimo ovu zajednicu. Trudimo se da istaknemo ono što je ovo mesto uvek činilo posebnim. Učinićemo ga pristupačnijim, poboljšati infrastrukturu i pogodnosti koje nudi, a istovremeno zadržati ono po čemu je Powder Mountain poznato: nedostatak gužve.”

Hejstings se nada da će investicija imati neposredan uticaj jer je namenjena poboljšanjima koja će proširiti skijaški teren, stvoriti novi sistem staza za skijaško trčanje i podržati potrebe skijaša svih nivoa, sposobnosti i uzrasta.

Luxury Experience