Najskuplji komad zemljišta u Los Anđelesu na prodaju

Komad najunosnije nekretnine u Kaliforniji ide na aukciju…

Paramount Realty USA je upravo stavio na aukciju 105 hektara privatnog, neizgrađenog zemljišta koje se nalazi u srcu Bel-Era. Kanjon Senderos je najveća parcela koja je trenutno na tržištu u okrugu, prema Los Anđeles Tajmsu, a drugo mesto pripada znatno manjem prostoru od 21 hektara u Granada Hillsu za koji se traži 1,2 miliona dolara.

Kao poslednja granica šireg područja Los Anđelesa, imanje će omogućiti preduzimačima, investitorima ili čak vama da puste korene u jednoj od najekskluzivnijih enklava u Kaliforniji. Smešteno oko drugih bogatih epicentara kao što su Beverli Hils i Santa Monika, ovo svojevrsno prazno platno bi moglo da primi dekadentnu vilu, raskošan hotel ili čak tržni centar.

„Sa mogućnošću da se uspostavi nasleđe za generacije koje dolaze, kupovina Senderos kanjona predstavlja jedinstvenu šansu za posedovanje neprevaziđenog portfolio na Bel-Eru“, rekao je agent za nekretnine Skot Tamkin iz Compass agencije u saopštenju. „U neposrednoj blizini trenutno je na prodaju osam kuća u rasponu od 50 do 150 miliona dolara, a najveća parcela je samo 2 hektara.”

Zanimljivo je da ovo nije prvi put da se kanjon pojavio na tržištu. Parcela je 2013. koštala 125 miliona dolara, ali nije privukla zainteresovane kupce. Tražena cena je smanjena na 75 miliona dolara u 2019, a zatim ponovo na 60 miliona dolara. Sada se prodaje na aukciji sa ponudama koje počinju od 39 miliona dolara, što predstavlja popust od skoro 70 procenata.

Licitiranje je otvoreno do 15. marta. Da bi se stvari ubrzale, prodavac nudi kredit od 2 miliona dolara svakom kupcu koji može da obavi kupovinu pre aprila.

Luxury Experience