Malo ostrvo je upravo zamrzlo 7 milijardi dolara bogatstva Romana Abramoviča

Romanu Abramoviču je već bilo teško da isplati plate svom osoblju, a sada je ostrvska država Džersi zaplenila ogromnih 7 milijardi dolara imovine sankcionisanog oligarha, što je ekvivalentno polovini njegovog javno procenjenog...

Zahvaljujući sankcijama, Roman Abramovič je od čoveka koji je nehajno trošio 55.000 dolara za dostavu hrane postao čovek koji moli za pozajmicu kako bi isplatio plate osoblju koje održava njegove voljene megajahte Solaris i Eclipse na površini i u pogonu.

Ova poslednja finansijska posledica će oligarhu učiniti još izazovnijim održavanje dve ekstravagantne jahte vredne neverovatnih 1,3 milijarde dolara. Policija Džersija je pretražila prostorije za koje se pretpostavlja da su povezane sa poslovnim aktivnostima gospodina Abramoviča na ostrvu, saopštilo je odeljenje pravnih službenika Džersija.

BBC News je izvestio: „Kraljevski sud je takođe izrekao zvaničnu naredbu o zamrzavanju 12. aprila nad imovinom za koju se smatra da je vredna više od 7 milijardi dolara i za koju se sumnja da je povezana sa gospodinom Abramovičem i koja se ili nalazi u Džersiju ili u vlasništvu pravnih lica u Džersiju“, saopštilo je Odeljenje pravnih službenika Džersija.

Bogatstvo 55-godišnjeg Romana Abramoviča je u januaru procenjeno na skoro 15 milijardi dolara. Pored britanskog fudbalskog tima Chelsea FC, Abramovič poseduje udeo u čeličnom gigantu Evraz, Norilsk Nickel.