Astronomska suma koju je Roman Abramovič platio za dostavu sušija

Dok Roman Abramovič sada možda moli svoje bogate prijatelje za novac, bilo je dana kada je nehajno trošio na „sitna“ zadovoljstva.

Neko je rekao, „ne možete prepoznati dobra vremena ako nemate loša.“ Romanu Abramoviču sigurno nedostaju dobra stara vremena kada je plaćao veliki novac za igrače, živeo kraljevski život na svojim megajahtama vrednim pola milijarde dolara, ili čak...  naručivao dostavu hrane! Možda ćete se zapitati šta je tako spektakularno u naručivanju hrane, ali kada je reč o Abramoviču, čak se i hrana dostavlja sa velikim stilom.

Tokom 2000-ih, Abramovič je naručio suši iz sada zatvorenog restorana Ubon u Canari Wharfu, 2500 milja udaljenom od Bakua, glavnog grada Azerbejdžana. Naručio je suši u vrednosti od 1600 dolara, a specijalna posuda je zatim prebačena limuzinom kojom je upravljao šofer na aerodrom Luton, u privatni avion koji je čekao. Odatle je suši preleteo 2500 milja od Londona do drugog kraja Evrope, pre nego što je na kraju završio na Abramovičevom tanjiru.

Cela „operacija“ koštala je ukupno prijavljenih 55.000 dolara, a Abramovič je na dostavu čekao dugo jer je vreme leta od Londona do Bakua 5 sati i 30 minuta, i to ne uzimajući u obzir vreme koje je bilo potrebno za pripremu hrane i prevoz do i sa aerodroma.

Možda je retka pojava da svoju žudnju za hranom platite astronomskom sumom novca, ali imućni ljudi ipak to čine.