Majkl Džordan oborio novi rekord donacijom od 10 miliona dolara fondaciji Make-A-Wish America

Povodom svog 60. rođendana, NBA legenda Majkl Džordan donirao je 10 miliona dolara fondaciji Make-A-Wish America, postavivši rekord za najveću privatnu donaciju u 43-godišnjoj istoriji ove organizacije.

Majkl Džordan proslavio je svoj 60. rođendan ogromnim humanitarnim potezom. NBA legenda donirala je 10 miliona dolara organizaciji Make-A-Wish America, postavljajući novi rekord za najveću privatnu donaciju u njihovoj 43-godišnjoj istoriji. Iznos će biti iskorišćen za finansiranje ispunjenja želja dece sa dijagnozom teških bolesti.

„U protekle 34 godine bila je čast raditi sa Make-A-Wish i pomoći da deci donesem osmeh i sreću“, rekao je Džordan u izjavi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ESPN (@espn)

„Videti njihovu snagu i otpornost u tako teškom trenutku u njihovim životima bila je zaista inspiracija. Ne mogu da smislim bolji rođendanski poklon od toga da vidim kako drugi podržavaju Make-A-Wish da svako dete doživi magiju ostvarenja želje“, dodao je legendarni košarkaški as.

Šestostruki šampion je radio zajedno sa neprofitnom organizacijom od 1989. godine, a 2008. je imenovan za njihovog ambasadora. „Svi znaju Majklovo nasleđe na terenu, ali ono što on dosledno radi van terena, kada ga niko ne gleda, čini ga istinskom legendom šire zajednice Make-A-Wish“, objasnila je Lesli Moter, predsednica i izvršna direktorka fondacije.

Od svog osnivanja 1980. godine, Make-A-Wish je ispunio više od 360.000 želja dece širom SAD. Cilj iskustava koje program pruža je poboljšanje emocionalnog i fizičkog blagostanja dece koja se suočavaju sa kritičnim zdravstvenim stanjima.

„Koristeći svoj rođendan kao priliku da upiše istoriju za Make-A-Wish, Majkl pokazuje svoj kvalitet karaktera i nepokolebljivu posvećenost poboljšanju života bolesne dece“, nastavila je Moter. „Nadamo se da će javnost biti inspirisana i slediti njegov primer, pomažući da se dečije želje ostvare.“

Luxury Experience