LeBron Džejms u Saudijskoj Arabiji: nova zvezda na horizontu Saudijaca

Neprestano ambiciozni Saudijci, nakon što su doveli fudbalske veličine poput Nejmara, Kristijana Ronalda, Fila Mikelsona i Dastina Džonsona u zemlju, sada okreću svoj pogled prema košarci...

NBA legenda LeBron Džejms je primećen u Rijadu. Pratili su ga do teretane na kojoj je stajao transparent na kojem je pisalo "Dobrodošli u Arabiju" i "Ministarstvo sporta". Nije prošlo mnogo vremena otkako je LeBron u julu podelio tvit u kojem se šalio da će potpisati jednogodišnji ugovor da igra u Saudijskoj Arabiji.

"Kada me pozovu @RichPaul4 i @mavcarter, idem u Saudijsku Arabiju za taj jednogodišnji ugovor!" Možemo reći da je tvit objasnio zašto bi ova pojava mogla da uzburka navijače, s obzirom na to da priča o ugovoru na dve godine vrednom milijardu dolara za igranje za Al-Hilal zvuči previše primamljivo da bi se propustila. Neki izvori su razjasnili da je Ministarstvo sporta Saudijske Arabije pozvalo superzvezdu Los Anđeles Lejkersa da poseti zemlju i odigra prijateljsku utakmicu u AZM akademiji.

Dr. Gasan Taškundi, predsednik Saudijske košarkaške federacije, rekao je: "Počašćeni smo dočekom LeBrona Džejms u Saudijsku Arabiju danas. Svi smo osećali veliku radost gledajući reakcije igrača i osmehe na njihovim licima kad ulaze u halu. Želeo bih da mu zahvalim na strasti koju pokazuje tokom treninga i što uzima vreme da inspiriše narednu generaciju sportista u našem Kraljevstvu." Dodao je: "LeBron je više od sportiste i njegov uticaj na mlade muškarce i žene seže daleko izvan sveta sporta. Siguran sam da je njegova poseta danas i interakcija sa igračima stvorila uspomene za ceo život i ostvarila njihove snove."

Četvorostruki NBA šampion je podelio selfi koji je napravio Bader bin Farhan Alsaud, ministar kulture Kraljevine, sa natpisom: "Volim mog brata!!! Do sledećeg puta." Kralj možda na kraju odluči da se preseli u Kraljevinu nakon što završi svoju NBA karijeru. Saudijska Arabija je poznata po ponudama koje se smatraju nemogućim za odbijanje.

Luxury Experience