Lamborghini se pridružuje borbi protiv pandemije korona virusa

Pandemija korona virusa se u proteklih nekoliko nedelja munjevitom brzinom proširila na čitav svet, bez namere da uspori, barem za sada…

Italija je i dalje najgore pogođena evropska zemlja, sa najvećim brojem smrtnih slučajeva. Čitav zdravstveni sistem ove zemlje je katastrofalno pogođen, a medicinski radnici neretko nemaju dovoljno opreme za borbu protiv ove epidemije. Tokom ovog zaista teškog perioda, brojni brendovi koji potiču iz Italije dali su svoj doprinos, bilo novčano bilo proizvodnjom medicinske opreme, a Automobili Lamborghini brend je upravo najavio da će neke od svojih proizvodnih pogona preusmeriti na proizvodnju hiruških maski i zaštite za medicinsko osoblje. Proizvodna ustanova ovog brenda nalazi se u samom centru epidemije i planira da donira zalihe Sant’Orsola-Malpighi bolnici u Bolonji, koja se teškom mukom bori sa Covid-19 pandemijom.

Stefano Domenikali, predsedavajući i CEO Automobili Lamborghini brenda, izjavio je: “Tokom vanrednog stanja kao što je ovo, pomislili smo da moramo dati konretni doprinos. Samim tim, odlučili smo da podržimo ovu bolnicu, instituciju sa kojom godinama sarađujemo, kako kroz promotivne programe zaštite naših zaposlenih, tako i kroz istraživačke projekte. U ovoj borbi ćemo odneti pobedu samo ako radimo zajedno, podržavajući one koji su na prvoj liniji borbenog fronta, boreći se sa pandemijom svakog dana”.

Prema zvaničnoj objavi brenda, njihova fabrika, tačnije odsek za tapacirunge će svakoga dana proizvoditi 1000 maski, dok će ljudi koji rade u odseku za istraživanje i razvoj koristiti 3D štampače pogona za karbonska vlakna kreirati 200 štitnika za lice svakodnevno. Odsek medicinskih i hiruških nauka će isprobati svu opremu pre nego što ona dospe do lokalne bolnice.

Pre samo nekoliko dana, slavni brend je morao da zatvori svoju fabriku kao deo lokalnih mera, pa se za sada ne zna kada će oni nastaviti sa proizvodnjom svojih automobila. U međuvremenu, zgrada njihovog sedišta je svake večeri osvetljena bojama italijanske zastave, u znak jedinstva i podrške za borbu Italije protiv korona virusa.