Ko je platio 22 miliona dolara za grad duhova u kalifornijskoj pustinji i zašto?

Tajanstveni kupac je upravo platio 22,5 miliona dolara za grad duhova u kalifornijskoj pustinji.

Eagle Mountain, grad duhova u kalifornijskoj pustinji koji se nalazi na oko 90 minuta od Palm Springsa, upravo je dobio novog vlasnika. Prema dokumentima koje je otkrio sajt SFGATE, misteriozni kupac je 17. aprila kupio ogromnu imovinu za 22,5 miliona dolara.

Sve što se zna o kupcu je naziv kompanije sa ograničenom odgovornošću (LLC) Ecology Mountain Holdings, koja je navedena kao poslovna adresa u okrugu Los Anđelesa.

Prodavac je bila kompanija iz Ontarija u Kaliforniji pod nazivom Eagle Mountain Acquisition LLC. Neimenovani službenik bivšeg vlasnika grada rekao je da je prodajni oglas postavljen na ulazu u grad i obećava eksploataciju mineralnih proizvoda kako bi se privukli potencijalni kupci.

Ruševine grada uključuju nekoliko stotina napuštenih objekata, koji su nekadašnji domovi, preduzeća i društveni centri. Eagle Mountain je ranije bio u vlasništvu Kaiser Steel, gde je oko 4.000 stanovnika živelo neposredno ispred Nacionalnog parka Džošua Tri, dok je većina njih radila u rudnicima u kojima ima rude gvožđa.

Upravni odbor korporacije Kaiser Steel je 1981. godine najavio da će početi sa postupnim gašenjem rudnika, što je dovelo do masovnog odlaska celokupnog stanovništva ovog područja 1983. U to vreme, zapravo, Njujork tajms je objavio članak o 23 srednjoškolca koji su bili prinuđeni da napuste grad odmah po završetku školovanja.

Nakon što je Kaiser Steel otišao, 1988. otvoren je zatvor niske bezbednosti pod nazivom Eagle Mountain Community Correctional Facility, u kojem je smešteno 438 zatvorenika koji služe kazne zbog manjih prekršaja.

Međutim, u oktobru 2003. izbili su neredi među zatvorenicima, u kojima su dva muškarca ubijena, a osmoro je kasnije optuženo za ubistvo. Krvavi incident doveo je do obustave rada zatvora.

Poslednjih godina Eagle Mountain je mnogo puta poslužio kao prirodno okruženje za nekoliko holivudskih produkcija, uključujući i film „Tenet” reditelja Kristofera Nolana, gde se jedna od karakterističnih scena filma odvija u pejzažu punom krhotina i napuštenih kuća.

Ne znamo kakvi su planovi novog kupca, možda ima cilj da pretvori grad duhova u kalifornijskoj pustinji u ogroman filmski studio ili da oživi zatvorene rudnike, ali nadamo se da ćemo uskoro saznati.

Luxury Experience