Džef Bezos u partnerstvu sa Džej Zijem kupuje fudbalski tim Washington Commanders

Osnivač Amazona i četvrti najbogatiji čovek na svetu, Džef Bezos i njegova bivša supruga Mekenzi Skot u poslednje vreme troše velike sume novca.

Dok filantropkinja daje milione u dobrotvorne svrhe za boljitak sveta, biznismen ulaže u nove poslove kako bi zaradio još više novca. Džef Bezos razmišlja o svojoj najvećoj kupovini do sada - NFL franšizi. Bezos i Džej Zi su navodno zainteresovani za formiranje partnerstva i kupovinu fudbalskog kluba Washington Commanders.

Vest dolazi nakon što su vlasnici tima milijarderi, Dan i Tanja Snajder, rekli da su angažovali Bank of America da „razmotri potencijalne transakcije“, koje bi mogle da uključuju prodaju.

Ukoliko Snajder odluči da proda tim, cena bi mogla da iznosi 5 milijardi dolara.

Bezos je oduševljen timom, a Džej Zi čija vrednost iznosi oko 1,3 milijarde dolara, ima veliki interes da kupi tim sa Bezosom čije se bogatstvo procenjuje na 114 milijardi dolara.

Podsetimo da je hip-hop zvezda bio suvlasnik NBA Brooklin Netsa sve dok nije prodao svoj udeo 2013. Bezos ima reputaciju da je povezan sa nekoliko timova, ali nikada nije ulagao u njih. Od 2018. biznismen milijarder je povezan sa klubovima Washington, Seattle Seahawks, Detroit Lions i Los Angeles Chargers, Denver Broncos... Nijedna od tih glasina nije značila ništa, ali NFL franšiza može promeniti stvari. 

Luxury Experience