Da li će centimilijarder napisati ček od deset cifara da preimenuje Harvard?

Prestižni institut bi mogao nositi novo ime, ukoliko dobije donaciju u visini od neverovatnih milijardu dolara.

Šta je jedno ime? Očigledno, ono predstavlja mnogo toga! Posebno ako možete učiniti da bude postavljeno na prestižnu Harvard medicinsku školu. Kao što biste mogli pomisliti, ovo je ultra-skup gest i zahteva donaciju od $1 milijarde, prema pisanjima novina The Crimson. Prema bivšem zvaničniku Harvarda, Harvard Corporation je postavio cenu za preimenovanje Harvard medicinske škole pre skoro jedne decenije, a sam univerzitet je i ranije dobio basnoslovne donacije.

2014. godine, bivši student Harvarda, Džerald L. Čan, osnivač investicione grupe Morningside, donirao je neverovatnih $350 miliona školi za javno zdravlje univerziteta. To je postala najveća neograničena donacija u istoriji škole i škola je preimenovana u njegovu čast. Titula za najveći doprinos bila je kratkotrajna, jer je 2015. godine, osnivač milijarderskog hedž fonda, Džon A. Polson, donirao čak $400 miliona da bi prisvojio ime škole za inženjering i primenjene nauke na Harvardu.

 

Prošlo je skoro deset godina i Harvard je povećao svoju traženu cenu. I zašto ne bi? Investicioni kapitalista Džon Doer dao je $1,1 milijardu Stanfordovoj školi za održivost, a bivši gradonačelnik Njujorka, Majkl Blumberg, doprineo je $1,8 milijardi svom Univerzitetu Johns Hopkins. Da li će Harvard medicinska škola uspeti da motiviše svoje najbogatije donatore da prave donacije od devet i deset cifara? Ostaje da vidimo.

Luxury Experience