NAJBOLJA ČOKOLADA NA SVETU


Čokolada je bez sumnje jedna od najpopularnijih poslastica u zemljama širom sveta…

Verovatno je većina vas koji ovo čitate jela čokoladu tokom protekle nedelje. Ali, nažalost, kako bi bila masovno proizvedena, čokolada gubi neke od svojih najboljih osobina. Tu se pojavljuje To’ak, ekskluzivni brend čokolade, koji su kreirali Amerikanac i Austrijanac koji žive u Ekvadoru. Oni su koristili samo najfinije tradicionalne metode i sastojke.

Kreatori To’ak čokolade, koja je svoj naziv dobila po antičkim ekvadorskim obeležjima za reči zemlja i drvo, proizvodnju čokolade vide kao umetnost pravljenja vina, pa samim tim tom procesu posvećuju isto toliko vremena i pažnje. Za dve godine, oni su proizveli manje od 600 tabli ove čokolade, a svaka se prodaje u drvenim kutijama koje su punjene ljuskama zrna kaka i numerisane po godini berbe.

To podseća kupce ove čokolade da ona zapravo dolazi sa drveta i da nije kuvana u nekom velikom loncu u fabrici. Svaka čokolada dolazi sa zrnom kaka u sredini, a u kutiji se nalazi i drvena pinceta kojom uzimate čokoladu kockicu po kockicu, kako ulje sa vaših ruku ne bi pokvarilo njen savršen ukus.

Samo nekoliko stotina ovih čokolada postoji u svetu, a komad od 50 grama košta 260 dolara. 

Luxury Experience