Zavirite u najveću jahtu na svetu

Slavni nautički dizajner i arhitekta, Espen Oino, upravo je predstavio sveži dizajn svog 282 metra dugačkog broda, koji je već proglašen za najveću privatnu superjahtu na svetu i sasvim novu generaciju luksuznih brodova…

Nazvana Njord, po bogu mora i vetra iz nordijske mitologije, luksuzna superjahta će istovremeno igrati ulogu istraživačkog broda, a biće opremljena tako da se može otisnuti na naučne i okeanografske misije tokom svojih putovanja. Ipak, Njord za sada još uvek postoji samo na nivou dizajnerskog projekta i koncepta. Slavni dizajner veruje da bi datum dostave zakazan za 2024.godinu bio moguć, a trenutno je u potrazi za brodogradilištem koje može podneti ovaj projekat.

Masivni luksuzni brod sadrži 12 paluba i 118 privatnih rezidencija, koje će biti dostupne za kupovinu. Svaka od njih može biti prilagođena u skladu sa dvadeset različitih ponuđenih konfiguracija, a sadržaće dnevne boravke sa pogledom na more i otvorene terase. Kupcima će na raspolaganju biti stanovi različitih konfiguracija, koji idu od dvosopbnih do šestosobnih, odnosno 116 do 800 kvadrata.

Što se pogodnosti tiče, gosti mogu uživati u marini na naduvavanje sa modularnim platformama na krmi, centralni bazen sa slanom vodom, dva bazena na otvorenom, hidro-bazenu u zatvorenom, raznolikim wellness ponudama, noćnom klubu i džez loži i mnogo čemu drugom.

Što se tiče igračaka za vodu koje Njord nudi, superjahta će doći sa podvodnim dronovima, podmornicama i dva Airbus ACH 160 helikiptera, sa rasponom od 400 nautičkih milja. Nadamo se da će projekat ugledati svetlost dana i napraviti revoluciju u industriji nautike.