Walmart naslednica poseduje megajahtu vrednu 150 miliona dolara

Luksuzna jahta naslednice prodajnog lanca Walmart je pravo plutajuće čudo i najveća jahta ikada napravljena u SAD od 1930-ih.

Vodeći brod Derektor prvobitno poznat kao Cakewalk, prošao je opsežan remont u britanskom brodogradilištu Pendennis. Rezultat je bila jahta, koju su moćni par En Volton i Sten Kroenke koji zajedno poseduju fudbalski tim Los Anđeles Rems krstili - Aquila. Veruje se da En nije štedela novac kada je reč o izvanrednom remontu enterijera zahvaljujući dizajnerskom studiju RWD i dizajnerki Suzan Jang.

Ona je uložila milione dolara u preuređenje plovila za razonodu, pretvarajući ga u raskošnu plutajuću vilu vrednu 150 miliona dolara. Remont je trajao 12 meseci i na jahti je radilo preko 1.000 ljudi.

Ova veličanstvena promena nije prošla nezapaženo, a Aquila je postala pobednik Svetske nagrade za superjahte 2017.

Šta čini Aquila jahtu vrednom nagrada?

Za početak,  jahta duga 85.6 metara ne samo da ima četiri palube i dovoljno prostora, već je svaka paluba namenjena određenim aktivnostima. Prednja paluba za sunčanje nudi veliki đakuzi, dnevni bar i sobu za tretmane, krmene palube su okružene trpezarijom na otvorenom, prostorima za opuštanjem i druženjem.

S obzirom da su novi vlasnici Aquile jedni od najbogatijih ljudi u Americi, ne čudi što je paluba vlasnika potpuno preuređena kako bi odgovarala njihovom stilu. Primarni apartman ima privatnu palubu od 60 kvadratnih metara sa pogledom na pramac. Takođe nudi sobu za masažu, frizerski salon, dva kupatila i radnu sobu.

Imajući na umu rekreaciju i udobnost svojih gostiju, Aquila ima sedam kabina koje nude smeštaj za 12 gostiju koje opslužuje 28 članova posade. Zahvaljujući dodavanju impresivnog novog bara pod nazivom London Bar, Aquila pokazuje upadljivu atmosferu ekskluzivnog kluba sa teretanom, dve sobe za masažu i velikodušnim đakuzijem.

Postoji bioskopska sala za one koji vole da provode vreme u zatvorenom prostoru, gde ogroman ekran od 85 inča privlači fokus. Nasuprot tome, aktivnosti na otvorenom u klubu na plaži nude mnoge zabavne igračke na vodi, idilične za lenje dane na suncu.

Aquilu pokreću MTU motori od 3306 KS svaki dajući joj maksimalnu brzinu od 18 čvorova i brzinu krstarenja od 15 čvorova. Aquila takođe ima robustan čelični trup i aluminijumsku nadgradnju kao i druge superjahte.

Ali tu se završavaju sličnosti Aquila jahte sa drugim otmenim megajahtama. Enterijeri su opremljeni neviđenim sitnicama koje prevazilaze luksuzni mekani nameštaj i ukusno osvetljenje. Bez sumnje, luster sa 'vodopadom' je zvezda jahte. Spušta se niz četiri nivoa od sunčane palube do donje palube i daje prirodne vidike koji su izvan teške konkurencije. Sjajni beli mermerni podovi reflektuju komadiće svetlosti kao svedočanstvo njegove veličine.

Još jedna karakteristika je pod za zabavu. Ceo sprat Aquila jahte je rezervisan samo za zabave. Ako to nije bilo dovoljno hedonističko, tu su mašine za dim, svetlosni šou i DJ kabina.

Prema izveštajima, da biste izajmili i nedelju dana uživali u luksuzu megajahte Aquila potrebno vam je najmanje 945.000 dolara.

Luxury Experience