Vila na pučini - na prodaju jahta saudijskog biznismena i milijardera

Jahta je jedno od retkih prevoznih sredstava koja istovremeno mogu predstaviti raskoš, stil i bogatstvo…

Način života koji uključuje luksuzna krstarenja nekima zvuči kao krajnji cilj u životu. Kada posetite mesta poput Emerald Landinga, sigurno ćete se zapitati kojim bi elegantnim plovilom trebalo da osvojite more, ali veoma je malo onih čiji se luksuz može uporediti sa onim koji nudi Lady Moura.

Možda ćete u prvi mah pomisliti da je ova jahta zastarela kada uzmete u obzir da je po prvi put dotakla pučinu davne 1990.godine. Ipak, zahvaljujući svom dobrom održavanju i povremenim unapređenjima, ona će vam odmah izbaciti te misli iz glave. Jedno vreme, ona je korišćena kao privatna rezidencija!

Pre samo tri godine, ovaj brod je u potpunosti renoviran, uključujući zamenu generatora i motora, renoviranje različitih enterijera i sveži sloj boje na njenom trupu. Sa osobinama kao što je udaljeni sistem monitoringa koji pomaže sa njenim održavanjem, veoma je lako smatrati ovu jahtu jednim od vođa luksuznog čopora.

Dizajnirana kako bi bila prava vila na vodi, ova jahta definitivno odgovara svojoj reputaciji. Ona će vam ponuditi beach klub sa spa centrom, teretanu, diskoteku i privatni bioskop. Njen deo je i heliodrom, jer ga je njen prethodni vlasnik, Naser Al-Rašid zahtevao.

Za razliku od brojnih zagužvanih kruzera, ova jahta je bila namenjena porodičnom životu, tako da ćete u svakom dnevnom boravku pronaći izobilje skladišnog prostora i mesta za uživanje. Njene kabine dobile su mermerne završne detalje, dok se za dizajn enterijera i eksterijera pobrinuo Luiđi Sturkio, dizajner iz Italije, koji je poznat po veličanstvenoj estetici.

Ovaj brod dužine 344 stope pre svega je bio namenjen porodici vlasnika, ali je pogodan i za zabave, pa sadrži prostore poput trpezarije sa dovoljno mesta za veliki broj gostiju. Ukupno, jahta može primiti do 26 putnika u 13 kabina, dok je tu dovoljno mesta za 60 članova posade. Sa svojih sedam paluba, ona vam nudi i lift za lakše kretanje kroz svaku od njih.

Maksimalna brzina jahte je 20 čvorova, a za nju su zaduženi 5050 kW motori sa specijalnim propelerima. Još jedna posebna činjenica je ta da ova jahta može skladištiti dovoljno hrane i goriva za avanturu koja će trajati tri meseca, sa prelaznim opsegom od 10.000 milja.