Upoznajte „Triumph“ - superjahtu inspirisanu legendarnim motociklom

Naravno, ovaj „Triumph” će imati domet od 4.700 milja.

Najnovije lansiranje komapnije Benetti, Triumph jahta od 66 metara, dobila je ime po kolekciji motocikala. U stvari, brend toliko voli svoj omiljeni motocikl „Triumph“ da je postavljen i krasi gornju palubu.

Prema brendu Benetti, vlasnik Triumph jahte planira da provede duge vremenske periode na moru sa gostima, pa je zadužio Cassetta Yacht Designers da dizajniraju velike društvene prostore širom eksterijera. Jahta ima pet zatvorenih paluba, pri čemu svaka poseduje svoje spoljne terase i otvoreno mesto za sunčanje.

Nova jahta će imati domet od 4.700 milja pri 12 čvorova i maksimalnu brzinu od 16,5 čvorova, sa trupom koji Benetti opisuje kao „veoma efikasan i tih“. Smanjenje buke postalo je glavni fokus za graditelje jahti, a Benetti upotreba konstrukcije „kutija u kutiji“ ograničava vibracije i spoljašnju buku u enterijeru.

Izvanredni prostori uključuju glavni apartman od 140 kvadratnih metara koji ima susednu radnu sobu i spoljnu terasu. Jahta takođe ima VIP apartman na glavnoj palubi i šest kabina za 12 osoba. Gornja paluba ima prostranu trpezariju sa barom, dnevnim boravkom i izloženim motciklom „Triumph“.

Donja paluba ima dve velike garaže, kao i deset kabina za 15 članova posade koje ostaju odvojene od prostora za goste, ali takođe imaju dobar pristup glavnim društvenim prostorima i kuhinji.

Green & Mingarelli Design je uradio dizajn enterijera, uključivši ekskluzivne materijale kao što su mermer i krzno, zajedno sa ekološki prihvatljivijim elementima. Tu su i svileni i vuneni tepisi tkani na razboju, sa dizajnom inspirisanim pustinjskim peščanim dinama. Vlasnik je takođe odabrao svoja omiljena umetnička dela koja čine da jahta podseća na umetničku galeriju.

Klikom na galeriju pogledajte više fotografija ove luksuzne jahte.