Unikatna i neponovljiva Rossinavi jahta

Rossinavi je majstor teških metala kada se radi o svetu nautike, a njihova najnovija superjahta je savršeni dokaz naše tvrdnje…

U pitanju je sasvim personalizovano remek delo dugačko 170 stopa nazvano Florentia, koje je dobilo besprekorni trup od nerđajućeg čelika. Florentia jahtu je naručio vlasnik koji je od brodogradilišta zatražio vanvremenski dragulj, koji će u sebi spajati klasične elemente sa modernim detaljima. Rimski arhitektonski Studio Vafiadis predvodio je dizajn eksterijera, dok je italijanski dizajner Karlo Kolombo preuzeo kormilo kada se radilo o enterijerima. Kao što je to slučaj sa svim Rossinavi kvalitetnim brodovima, Florentia jahta je konstruisana u brodogradilištu u Viaređiju, dok je u more prvi put spuštena 13.juna.

Okarakterisana sinusnim linijama i uglađenom siluetom, jahta je dobila dozu besprekorne elegancije. Ona poseduje trup od čelika i superstrukturu koja je napravljena od aluminijuma, dok je pokreću twin 1.750 KS CAT 3512E motori, dajući joj maksimalnu brzinu od 15 čvorova na sat. Kada krstari brzinom od 10 čvorova, njen prelazni opseg je 5.000 nautičkih milja.

Enterijer jahte je inspirisan okeanskim talasima i sadrži nežnu, neutralnu paletu boja uz visoko kvalitetne materijale, koji ga čine spokojnim i opuštajućim. Glavni detalj enterijera je centralno stepenište, koje sve delove jahte povezuje na savršeno harmoničan način. Pored toga, tu je i gornja paluba koja je nalik amfiteatru, prostrani glavni salon i trpezarijski prostor koji su podeljeni ručno izrađenom komodom.

Veličanstveni prostorni raspored jahte nudi dovoljno mesta za do 12 osoba i 11 članova posade. Vlasnička kabina smeštena na glavnoj palubi ima svoj privatni balkon i dva ugradna garderobera, privatno kupatilo i neverovatni kožni krevet. VIP apartman ima sopstvenu dnevnu sobu, privatno kupatilo i balkon, kao i pristup đakuziju koji je smešten na krmenom delu. Na donjoj palubi, nalaze se dve king i dve double spavaće sobe, kao i sobe za posadu, kuhinja, dnevni boravak i vešernica.

Sa ovom jahtom zapravo postoji samo jedan problem – ko god da je ugleda, poželeće da bude njen vlasnik. Nažalost, ona je kreirana kao unikat i zaista je neponovljiva.