The Ark - jahta koja će vas odvesti do kraja sveta i nazad

U svetu definitivno ne manjkaju luksuzne jahte – praktično svaki moćnik, oligarh, poznati sportista ili filmska zvezda poseduje velelepni brod koji naziva svojom plutajućom palatom…

Jahte su same po sebi oličenje luksuza, oduševljavaju nas svojim enterijerima i konstrukcijama, ostavljajući nas bez daha svojim dimenzijama, budeći u nama svojevrsni osećaj strahopoštovanja. Ipak, retko koja jahta je grandioznija od Explorer Yacht modela dugačkog 100 metara, koji je delo nautičkog arhitekte i dizajnera jahti, Aristotelisa Betsisa. Dizajnirana je da prelazi velike udaljenosti, dok istovremeno svojim vlasnicima pruža uživanje u neverovatnom komforu i pogodnostima.

Nazvana The Ark, jahta sadrži par karbonskih jedrilica od 10 metara, dva Mercedes-Benz 6x6 G Wagon automobila, par motornih sanki i nekoliko motora, zajedno sa 4x4 bagijem, podmornicom za pet osoba, tri tendera do 13 metara i katamaranom.

Ali, to definitivno nije sve, niti je blizu kraja liste pogodnosti. Mega-jahta takođe sadrži heliodrom, panoramsku staklenu ložu, bioskop, spa centar, đakuzi, teretanu sa panoramskim pogledom, teniski teren pune veličine, sobu za ping-pong i sasvim dovoljno prostora za košarkaške utakmice.

U enterijeru, jahta sadrži zaobljene staklene prozore i dovoljno prostora za do 18 osoba u devet velikodušno dizajniranih kabina, uz odvojeni prostor za posadu koja broji čak 45 članova. Takođe, deo jahte je i VIP prostor sa privatnim pristupom moru, koji može biti korišćen i kao karantin. Kada se radi o eksterijeru, jahta je dobila duge, dinamične linije i savremeni izgled.

Komentarišući svoj najnoviji projekat, Betsis je izjavio: “Istraživačke jahte nisu samo trend. Zapravo, istraživanje je veliki deo jahtinga, pa samim tim, jedan brod mora biti sposoban za istraživanje, a da ne pravi kompromise kada se radi o drugim karakteristikama, kao što su elegancija i luksuz. Upravo to sam želeo kada sam kreirao The Ark”. Na kraju, možemo zaključiti da je zaista uspeo u svojoj misiji.