Tankoa Yachts predstavlja svoje novo remek delo

Tankoa brend ima novu blistavu zvezdu u svojoj floti superjahti…

Cenjeno italijansko brodogradilište upravo se pohvalilo jahtom dužine 164 stope, koja je kreirana od aluminijuma, a najblaže rečeno, pleni pažnjom. Ovaj brod, poznat kao Olokun, predstavlja treći trup u Tanko seriji dužine 50 metara, osvojio je more nakon njegovih sestrinskih brodova, Vertige i Bintador. Jahta je prodata prošle godine i otišla je svom vlasniku pred sam kraj 2020., a sada je konačno fotografisana na putu prema Azurnoj obali.

Dizajnirana od strane cenjenog arhitekte, Frančeska Paskovskija, Olokun jahta ima uglađene, sportske linije i veličanstvenu šemu boja, sa crnim trupom i metalik superstrukturom. Distinktivni eksterijer finiširan je i oblogom visokih performansi, koja smanjuje temperaturu aluminijuma pod uticajem sunca.

Osim toga, jahta je dizajnirana da odgovori na sve standarde koje je postavio njen vlasnik. Dizajnerski studio Casa Dio radio je sa ličnim timom vlasnika kako bi sve njene prostore učinio luksuznim i komfornim. Kada se radi o rasporedu, Olokun reflektuje svoej prethodnike, uz dve glavne razlike. Prva razlika nalazi se na glavnoj krmenoj palubi, koja je posvećena ekskluzivno ogromnoj loži za opuštanje sa trpezarijom na gornjoj palubi, dok je master kabina opremljena privatnom ložom koja može biti pretvorena u dodatnu kabinu, po potrebi. Pored toga, brod je dobio tendersku garažu sa strane, kao i veličanstveni beach klub.

Naravno, jahta je dobila pogonski sklop zbog kog će biti ostvarenje snova za svoje vlasnike. Zajedno sa konvencionalnom dizelskom propulzijom, zahvaljujući brzom trupu, ona dobija maksimalnu brzinu od 18 čvorova, uz brzinu krstarenja od 14 čvorova.

Više fotografija, pogledajte u galeriji.