Superjahta koja u sebi kombinuje luksuz i neverovatnu brzinu

Entoni Glason iz kompanije M51 Concepts odlučio je da ukrsti motorni čamac sa superjahtom za svoj najnoviji projekat…

Model od 78 metara, koji nosi ime Vector, uparuje oštar, nizak trkački profil sa proporcijama i performansama mnogo većeg plovila. Najavljen kao „uglađen i moderan“, novajlija ima lagani aluminijumski trup i nadgradnju. Glason kaže da je ovo pružilo „savršeno platno za različite kombinacije boja“, a jahta ima upečatljivu dvobojnu završnu obradu u plavoj i beloj nijansi.

Sa širinom od 12 metrara, Vector je širi nego što je prosečan motorni čamac dugačak. Kao takav, ova zver nudi veliku količinu prostora kako iznutra tako i spolja. Dnevni prostori vešto balansiraju tamnu paletu i bogato drvo sa svetlijim nameštajem i sjajnim, zlatnim akcentima. Što se tiče smeštaja, Vector može da primi do 12 gostiju u sedam kabina. Vlasnički apartman, dve VIP i dve twin sede na glavnoj palubi, dok se preostale dve twin kabine mogu naći na donjoj palubi. Na donjoj palubi se nalaze i teretana, soba za masažu i sauna.

U eksterijeru, palube su povezane privlačnim spiralnim stepenicama. Počevši od dna, otvoreni klub na plaži opremljen je barom, salonom i potopljenim đakuzijem. Nekoliko stepenica gore, glavna paluba na krmi ima natkrivenu trpezariju na otvorenom za 20 osoba. Na nivou iznad nalazi se prostrana paluba mosta, koja može biti opremljena heliodrom, bazenom, salonom ili čak hidromasažnom kadom u zavisnosti od vlasnika. Primetićete da je Glason izbegavao prostor za sunčanje da bi održao nisku, aerodinamičnu siluetu.

Kao i sama jahta, pogonski sistem je pomalo mešan. Hibridna postavka bi koristila i dizel i električnu energiju da bi Vectoru dala procenjeni domet od 5.000 nautičkih milja. Takođe je opremljena garažom punog snopa koja može da primi punu flotu igračaka - uključujući i motorne čamce, naravno.

Luxury Experience