Stiven Spilberg prodaje svoju veličanstvenu jahtu

Filmovi Stivena Spilberga, tri puta Oskarom nagrađivanog režisera, zaradili su više od 10.1 milijarde dolara širom sveta…

A sada će mu njegova superjahta dugačka 85 metara doneti neverovatnih 160 miliona dolara. Slavni režiser je svoju jahtu, nazvanu Seven Seas, dobio 2010.godine, a ona je nastala kao delo brenda Oceanco i sadrži četiri palube, rezervoar sa 170.000 litara sveže vode, rezervoar za gorivo sa zapreminom blizu 300.000 litara i prelazni opseg od 8.500 kilometara. Prema online materijalima, Seven Seas jahta je konstruisana u skladu sa specifikacijama vlasnika, dok dizajn njenog enterijera i dekor potpisuju Nuvolari & Lenard i Moli Iskasen.

Ona nije samo opremljena bazenom, višestrukim spa odeljcima, sa ukupno 17 televizora i pametnom tehnologijom kojom se lako upravlja, već zahteva posadu od 28 članova kako bi glatko jedrila morima i sekla talase.

Glavni salon sa drvenim panelima nalazi se nadomak vlasničkog apartmana i otprilike ima dimenzije jedne balske sale. Ovaj prostor sadrži višestruke odeljke za sedenje, veliki TV i bar sa točenim Guinness pivom.

Trpezarija veličanstvene jahte ima staklene zidove koji se otvaraju prema palubi od tikovine, koja je savršena za al-fresco obedovanje ili koktele nakon večere. Prostor u kabinama za goste takođe nije skroman – svaka od njih je prostrana, sadrži garderobere, radni sto i svoje privatno kupatilo.

Vlasnički apartman, odnosno soba u kojoj je Spilberg spavao, smišljao, planira i stvarao dolazi sa privatnom kancelarijom/random sobom. U pitanju je kabina pune širine, sa raznolikim odeljcima za sedenje i glomaznim garderoberom, uz nezaobilazno privatno kupatilo, koje je veličine nekih master apartmana kakve smo mogli videti na drugim, nešto manje raskošnim jahtama.

Jedna od glavnih pogodnosti jahte jeste njen vrhunski privatni bioskop, kompletiran luksuznim sofama i grand pianom.

Ljubitelji fitnesa koji ne žele da preskoče svoje dnevne vežbe čak ni kada su na odmoru, mogu uživati u fitness sali i spa kutku, koji je opremljen sobom za masažu, saunom i parnom sobom.

Možemo na kraju reći da Stiven Spilberg zaista zna da uživa.