Somnio - nova najveća jahta na svetu

Upoznajte Somnio, prvu kruzer jahtu na svetu, koja takođe jednim potezom dobija i zvanje najveće jahte sveta…

Ovaj ogromni brod od 33.500 tona sadržaće kolekciju od 39 luksuznih stanova, pri čemu će Tillberg Design iz Švedske i Winch Design iz Velike Britanije kreirati rezidencije i zajedničke prostore, ispunjene najrazličitijim pogodnostima. Vrhunski plutajući kondominijum za superbogate nudi stambene jedinice ultra-bogatima sa cenama koje kreću od 9.5 miliona dolara, a koje su savršeno opremljene za život na pučini o kom se do sada samo moglo maštati. Stanovi će se prostirati na šest paluba, pri čemu će svaki biti sasvim prilagodiv. Privatna kuhinja, teretana, biblioteka, prostori za obedovanje u zatvorenom i na otvorenom, kao i garderoberi samo su neke od dostupnih opcija.

Kapetan Erik Brede, su-osnivač Somnio, izjavio je: “Somnio, što u prevodu sa latinskog znači sanjati, će biti najveća jahta sveta kada se u obzir uzmu njena dužina i volumen, a vlasnicima stanova će ponuditi najfiniji kvalitet na pučini. Vlasnici će imati pristup spektakularnom vinskom podrumu sa dovoljno mesta za 10.000 flaša, sobi za degustaciju, restoranima i barovima, kao i beach klubu u kom će im biti dostupne drangulije za uživanje na vodi”.

Ne samo da će imućni stanovnici ovog broda moći da uživaju u vrhunskim pogodnostima pored usluge sa sedam zvezdica, već će pritom obilaziti najfinije luke sveta, poput mediteranskih, južnopacifičkih, antarktičkih i njujošrkih.

Pandemija korona virusa nam je dokazala da naša planeta nije baš najbezbednije mesto za život i nešto takvo se vrlo lako može dogoditi ponovo, što superjahte poput Somnio čini idealnim opcijama za milijardere, koji žele da se sklone od svih nedaća koje pogađaju ostatak sveta. Jahta će takođe nudity vrhunske medicinske usluge, pored neverovatnog nivoa bezbednosti, posvećenog borbi protiv pandemije. Očekuje se da će projekat jahte biti kompletiran za oko tri godine.