Šeik milijarder kupio Lurssen megajahtu Opera vrednu 450 miliona dolara

Sa imenom kao što je Opera, šta drugo može da se očekuje od superjahte osim veličanstvenosti i lepote, a da ne pominjemo pažnju posvećenu detaljima i zapanjujuće karakteristike...

Superjahta Opera oduševila je posmatrače pošto je lansirana iz Lurssen brodogradilišta u Bremenu u Nemačkoj. Veličanstvena superjahta Opera ima gigantske proporcije zahvaljujući bruto tonaži od 11999,0 GT i širini od 20 metara.

Zapanjujuća luksuzna jahta izgrađena je sa palubom od tikovine, čeličnim trupom i aluminijumskom nadgradnjom. Moramo da sačekamo još neko vreme da bismo zavirili u njen enterijer, ali zvanične slike otkrivaju đakuzi na palubi za sunčanje i bazen na glavnoj palubi na krmi. Jahta ima sedam paluba, što podrazumeva da će biti dovoljno prostora za smeštaj gostiju i prilično veliki vlasnički apartman. Nećemo se iznenaditi ako se primarni apartman pokaže kao čudo na više nivoa koje izgleda kao hotel sa pet zvezdica.

Dizajnerski tim zasad ostaje u tajnosti, ali linije jahte liče na brojne projekte Terensa Disdejla. Lurssen lepotica ovog oblika, razmera i veličine po svoj prilici će biti opremljena najsavremenijim sistemima za zabavu i sadržajima i skladištem za niz igračaka za vodu. Slike takođe otkrivaju heliodrom na prednjoj palubi, kao i veliki bazen na glavnoj palubi i prostrani klub na plaži.

Superjahta Opera vredi 450 miliona dolara, a veličanstvenu jahtu je naručio šeik Abdulah bin Zajed al Nahjan, ministar spoljnih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata. Prelepa jahta je predviđena za isporuku 2023.

Ministar spoljnih poslova UAE je čovek čija se vrednost procenjuje na 10 milijardi dolara. Diplomac političkih nauka je polubrat pokojnog predsednika UAE i vladara Abu Dabija Kalife bin Zajeda Al Nahjana. Izgleda da je posedovanje gigantskih jahti porodični hobi jer je predsednik takođe bio ponosni vlasnik džinovske jahte Azzam. Šeik Abdulah bin Zajed al Nahjan je predsednik Upravnog odbora Fondacije za razvoj i zamenik predsednika Upravnog odbora Fonda za razvoj Abu Dabija (ADF).

Luxury Experience