Sankcije? Kakve sankcije? Aleksej Morodšov došao do Sejšela svojom veličanstvenom jahtom

Sankcionisani milijarder Aleksej Mordošov upravo je poveo svoju megajahtu Nord vrednu 500 miliona dolara na putovanje od 2.150 kilometara od osunčanih ostrva Maldiva do Sejšela…

Posle burnog putovanja u poslednjih godinu dana, čini se da je Aleksej Mordašov raspoložen da se udalji od hladnih ruskih zima i upije malo sunca. Život je nesumnjivo napravio puni krug za ovu megajahtu vrednu 500 miliona dolara koja je otputovala od Maldiva do Vladivostoka otprilike u isto vreme 2022. Nord je proveo zime na Maldivima i Sejšelima u martu 2022, napustivši Sejšele da bi krenuo ka Šri Lanki i konačno pristao u Vladivostoku. 11. aprila.

Brod dužine 464 stopa primećen je na Maldivima prošle nedelje i, kako ističe eSysman Superachts, trenutno je usidren u luci Viktorija na Sejšelima. Nord je prešla 2151 km od Maldiva do Sejšela. Proveravajući njen položaj u pomorskom saobraćaju, i dalje vidimo da je plovilo van dometa, a AIS je ažuriran pre više od 100 dana. Ipak, možemo tvrditi da se jahta zaista nalazi na Sejšelima jer se jahte u prvom planu mogu identifikovati kao Sea Rhapsody, koja je trenutno usidrena u Port Victoria, Sc. Pre nekoliko nedelja, Nord se pojavila u Hong Kongu, izazvavši bes i reakcije američkih zvaničnika.

Posle ogromnog pritiska američkih vlasti, Hong Kong je podlegao i oprostio se od plutajućeg golijata ruskog tajkuna. Nord je zatim krenuo na nepoželjno putovanje u Kejptaun. Ali pre nego što je otplovila bliže odredištu, pala je u mrak, kao i obično, negde u ogromnom Indijskom okeanu. Izgleda da vlasnik ne može da zimuje nigde osim na zapanjujućim Sejšelima, na opravdanom odmoru od hladnih ruskih zima.

Luxury Experience