Project Sunrise - gigajahta na kojoj vlasnički apartman ima svoj privatni bazen

Možemo sa sigurnošću reći da ova jahta ima sve pogodnosti hotela sa pet zvezdica…

Zamislite da možete da odsednete u svom omiljenom odmaralištu gde god da se nalazite – Roberto Curto Design studio želi da se pobrine da taj vaš san postane deo stvarnosti sa najnovijim konceptom gigajahte, nazvanim Project Sunrise…

Italijanski brend upravo je predstavio veličanstveni brod dužine 443 stope, odnosno 135 metara, koji je dizajniran tako da emituje “idilične vibracije ostrvskog odmarališta”, omogućavajući vam istraživanje najudaljenijih tačaka našeg sveta.

Dizajniran u partnerstvu sa Superyachts Monaco, brod je dobio čelični trup sa uglađenim, spuštenim profilom i sportskim linijama. Niska superstruktura, u međuvremenu, obećava manje otpornosti na vetar, što omogućava brzo i efikasno krstarenje.

Enterijer jahte je prostran, nudeći estetiku odmarališta koja zaista oživljava. Inspirisan minimalističkim japanskim dizajnom, prostor je ispunjen komadima poliranog drveta, paravanima, elegantnim komadima nameštaja i kintsugi vodenim elementima. Takođe je dizajniran tako da propušta maksimalnu količinu prirodne svetlosti, kroz svoje glomazne prozore.

Jahta poseduje sve vrhunske pogodnosti hotela sa pet zvezdica, uključujući opservatoriju, bioskop, heliodrom, teretanu i ne jedan, već dva bazena. Tu je takođe i jet-sky bay na pramcu, kao i tenderska garaža za dodatne vodene igračke i plovila.

Kada se radi o smeštaju, Project Sunrise nudi dovoljno mesta za 22 gosta u 11 luksuznih kabina, uz 49 članova posade. Njen glavni detalj je svakako vlasnička kabina, koja je kompletirana privatnom teretanom, kancelarijom i otvoreno-zatvorenim bazenom.

Pored luksuznih prostora, Project Sunrise vas može oduševiti svojim performansama. Kada je vreme od ključnog značaja, brod može razviti maksimalnu brzinu od 24 čvora, dok alternativno, može krstariti brzinom od 18 čvorova, prelazeći raspon od 6.000 naučkih milja. Primera radi, možete preći put od Japana do Njujorka!