Poput elegantne skulpture - Etere jahta

Italija je odgovorna za neke od najlepših i najneverovatnijih skulptura sveta, uz brojna druga umetnička dela koja su doprinela razvoju i napretku čovečanstva…

Sada, jedan studio iz Toskane predstavlja novu jahtu, koja želi da pokaže da je vredna tog bajnog nasleđa. Leoni Design Workshop upravo je predstavio novi koncept sa sinusnim oblinama i linijama, na kojima bi im i skulptor doba renesanse pozavideo.

Dugačka 48 metara, nova jahta koristi ime Etere, a prema studiju, izgleda poput eterične skulpture, oblikovane nebeskim vetrovima i vazduhom. Umesto tipičnog mermera, ova morska skulptura će sadržati trup od laganog aluminijuma i superstrukturu koja će joj pomoći da sa lakoćom seče talase.

Etere će dobiti pet paluba i velikodušno dizajnirani enterijer. U samom srcu broda nalazi se glavni salon koji ima prozore od poda do plafona, savršene za uživanje u panoramskom pogledu. Pored toga, tu je pet luksuznih kabina koje nude dovoljno mesta za 10 osoba, dok je tu i smeštaj za devet članova posade. Glavni detalj čitave priče, svakako je master apartman, koji nudi privatnu terasu sa još boljim pogledom na okruženje.

Kada se radi o eksterijeru, moreplovci mogu odabrati između dva rasporeda. Tradicionalni krmeni dizajn sadrži veliku ložu na glavnoj palubi i enterijerni Beach klub. Slično tome, verzija sa otvorenim Beach klubom kompletirana je infiniti bazenom i barom, dok obe varijante nude đakuzi i bar na gornjoj palubi.

Prirodno, jahta je opremljena svim neophodnim igračkama i tenderima, a kada se radi o propulziji, pokretaće je twin MTU 16V2000 motori koji obećavaju prelazni raspon od 4.000 nautičkih milja pri brzini od 10 čvorova i maksimalnu brzinu od 19.

Pogledajte više fotografija u galeriji.