Novi kralj mora - Rex jahta koju potpisuje Harrison Eidsgaard

Harrison Eidsgaard upravo je predstavio novi kraljevski dragulj u svetu ekspedicijskih jahti…

Novi koncept dobio je ime Rex, koje u prevodu sa latinskog znači kralj, što je poprilično pogodno za brod dugačak 127 metara, koji je dobio regalni eksterijer koji odmah privlači svu našu pažnju, zajedno sa kraljevskim nizom pogodnosti.

Britanski dizajnerski studio osmislio je ovaj brod za klijenta koji je znao da želi nešto sasvim drugačije, pa je samim tim tipična superjahta, sa svim njenim pogodnostima, uzdignuta na sasvim novi nivo.

Vlasnički apartman dokazuje našu tvrdnju – sastoji se od četiri privatne terase, dva đakuzija i privatne teretane. Deset gostinjskih apartmana, smešteni su u centralnom delu jahte i dolaze sa sopstvenim privatnim terasama i direktnom pristupu prednjim i atrijumskim stepenicama.

Kada plove ovom jahtom, putnici mogu uživati u neverovatnim pejzažima – jahta je krunisana Panorama ložom koja nudi vrhunski pogled, opservacijskom ložom sa pristupom đakuziju i potopljenim prostorom koji je dobio naziv Neptune loža, a koji vam daje uvid u dešavanja ispod pučine.

Pored toga, svi putnici imaju pristup neverovatnim pogodnositma. Na glavnoj palubi se nalazi veliki bazen koji može biti zatvoren staklom, tako da možete uživati u kupanju, čak i kada ste u hladnijim delovima sveta. Tu su takođe i veliki bioskop, dvospratna teretana i spa odeljak, kao i brojne ležaljke za uživanje.

Na ovoj jahti svoje mesto pronalazi i glomazni helihopterski hangar, u koji može stati Airbus A160, a koji se može transformisati u teren za skvoš kada se ukase potreba za tim. Takođe tu je i manji heliodrom. Brod je opremljen i tenderskom garažom, kao i velikim kranom za deponovanje vodenih igračaka.

Kada se radi o performansama, Rex je dobio oštar pramac zarad veće efikasnosti potrošnje. Harrison Eidsgaard studio zamišlja ovu jahtu sa hibridnom propulzijom, koja bi u budućnosti mogla biti transformisana u hidrogensku.

Na prvi pogled, možemo reći da je more dobilo svog novog kralja.