Nova jahta Andreja Meljničenka od 450 miliona

Jedrenje ili krstarenje jahtom je neverovatno iskustvo, mirno i veličanstveno…

Plovidba jahtom je jedna od najuzbudljivijih stvari koje možete uraditi, posebno ukoliko krenete na neko daleko putovanje, odnosno avanturu koja traje više dana. Ukoliko ste pak voljni da potrošite veću sumu novca na savršenu jahtu, stvari mogu postati samo još interesantnije.

Na primer, ruski milijarder, Andrej Meljničenko je navodno potrošio oko 450 miliona dolara na svoju novu jahtu, koja nosi naziv Super Yacht A – u pitanju je neverovatni brod, koji je prema glasinama najnapredniji u čitavom svetu.

Sa tri jarbola, ova jahta čini da druge jahte deluju kao prave minijature pored nje. Ima osam paluba, dok je njen kil napravljen od najvećeg pojedinačnog komada stakla.

Visina svakog od tri jarbola ove jahte je 100 metara, i oni čine da se ova jahta ističe, čak i u poređenju sa najvećim superjahtama na svetu. Na njoj ima dovoljno mesta za posadu od 54 člana, dok hi-tech digitalni kontrolni sistem upravlja njenim kursom sa dva dizel i dva električna motora.

Andrej će ovu jahtu dobiti tokom iduće godine, i na neki način će dokazati da novac može kupiti sreću – ili barem najbolju jahtu na svetu.

Luxury Experience