Nova Galeon jahta podseća na „najbolje apartmane“

Galeon Yachts je upravo lansirao novu vodeću jahtu, model od 26 metara, poznat kao Galeon 800 Fly.

Nova jahta spaja sportsku siluetu i impresivne performanse sa visokim nivoom udobnosti i luksuza koji je tipično rezervisan za superjahte.

Jahta koju je dizajnirao Toni Kastro, ima strukturne elemente napravljene od karbonskih vlakana koja smanjuju ukupnu težinu i omogućavaju veće palube i više pogodnosti. Prostrana gornja paluba, na primer, nije opremljena samo velikom stanicom za kormilo, već i prostorom za sunčanje, četiri stola, dve sofe, potpuno opremljenim barom i đakuzijem.

Glavna paluba navodno podseća na „najbolje stanove“. Tu je kuhinja sa ostrvom za zabavu, trpezarija sa stolom za osam osoba i dnevni boravak sa TV-om na izvlačenje i šankom. U međuvremenu, donja paluba ima četiri kabine sa sopstvenim kupatilom, uključujući vlasnički apartman sa garderobom i VIP kabinu sa zastakljenim krovom za posmatranje zvezda. Na drugim mestima postoje diskretne odaje za posadu sa zasebnim kupatilom i čajnom kuhinjom.

Na krmi se nalazi još jedan salon sa ručno postavljenom palubom od tikovine, nameštajem po meri i lepim drvenim stolom. Naravno, ceo raspored se može prilagoditi u zavisnosti od ukusa i sklonosti novog vlasnika.

Što se tiče performansi, jahta je dostupna sa dvostrukim motorima od 1.650 ks ili snažnijim motorima od 1.920 ks. Naravno, dizajn četvrte generacije, koji je vremenom usavršavan, dolazi opremljen naprednom navigacionom elektronikom i najnovijom tehnologijom.